Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2021, 23:54

Lion pritisnuo dugme za samouništenje: Gustove greške pogurale Bordo do boda, a Bošu namakle omču (VIDEO)

Autogol mladog Francuza i kiks kod drugog gola Žirondinaca - 2:2

Srlja Lion u propast sa Peterom Bošom. Ne uspeva Holanđanin da zavede red u Lionu i naniže nekoliko dobrih rezultata. Temelji su nestabilni, ljulja se Lion i najmanji povetarac preti da ga sruši. Čak i lahor, kakav je Bordo spram uragana pari Sen Žermen. Nije Bordo morao mnogo toga da uradi, za skoro sve postarao se Lionov igrač Malo Gusto – 2:2 (1:2).

Samo jednom je u aktuelnoj sezoni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Lige 1 povezao Lion dva trijumfa – tukao Nant i Strazbur – pa ne čudi što se klupa Peteru Bošu sve više ljulja. Neće biti ni neko iznenađenje ako ga ujutru dočeka radna knjižica na stolu i uputi se na biro rada. Možda rukovodstvo francuskog velikana još večeras preseče, odluči da lomi preko kolena i uruči otkaz Holanđaninu. Kako njegov tim igra, čudo je što je i ovoliko potrajao.

Prave igrači Liona kardinalne greške neprestano, to ih prati od početka sezone. Nedisciplina u igri, lutanje, manjak koncentracije... Samo se akteri koji nose krivicu smenjuju. Za gubitak bodova u Bordou zaslužan je tinejdžer Malo Gusto.

Dva puta je desni spoljni Liona vraćao u život domaćina. Poveo je Lion posle prekida, izveo je korner Đerdan Šaćiri, a sve je u vazduhu nadvisio Džejson Denajer. Zakucao je Belgijanac loptu u mrežu i doveo Lion u vođstvo. Odisao je sigurnošću Denajer, ali nije do kraja Peter Boš mogao da se osloni na belgijskog štopera. Povredio se pred odlazak na pauzu Džejson Denajer i trener gostiju morao je da izvrši prinudnu izmenu u minut pre isteka regularnih 45, i uvede Da Silvu.

Malo Gusto je prvi put bio tragičar neposredno posle gola Belgijanca. Sproveo je loptu u svoju mrežu, nije uspeo da interveniše na željeni način i otkloni opasnost. Uklizao je ispred golmana Lopeza i savladao ga. Da to nije učinio francuski tinejdžer, verovatno bi Remi Udin koji je bio na lopti.

Lansirao je Tijago Mendes projektil do odlaska na poluvreme, doveo je Lion u prednost i postigao prvi gol za klub čiji dres nosi već treću sezonu. Sela mu je lopta posle odbitka. Nije razmišljao. Poklopio ju je, a onda je na scenu stupio 18-godišnji Malo Gusto. Odbila se lopta posle kornera do Francuza, nije znao šta da radi sa njom. Dok se premišljao gde da je pošalje, izgubio je kontrolu. Pukla je kontra Bordoa, povukao je napred kao gazela Albert Elis i matirao Lopesa.

Gol vredan boda, i greške Malo Gusta koje će proizvesti neprospavanu noć. Biće dobro po mladog fudbalera, ali i Petera Boša, ako to bude jedina posledica...

LIGA 1 - 17. KOLO

Subota

Marselj – Brest 1:2 (1:0)

/Žerson 29 – Fevr 53 pen, Onora 70/

Lil - Troa 2:1 (0:1)

/Dejvid 48, Žirodon 87 ag - Dingome 6/

Lans - PSŽ 1:1 (0:0)

/Fofana 62 - Vajnaldum 90+1/

Nedelja

Sent Etjen - Ren 0:5 (0:3)

/Terije 22, 28, 48, Makon 45ag, Ugočukvu 83/

Lorijan - Nant 0:1 (0:0)

/Siprijan 83/

Monako - Mec 4:0 (2:0)

/Dip 2, Foland 44pen, Martins 57, Ben Jeder 87/

Monpelje - Klermon 1:0 (1:0)

/Vahi 28/

Rems - Anže 1:2 (0:0)

/Ekitike 59pen - Bufal 49pen, Fulgini 75/

Nica - Strazbur 0:3 (0:1)

/Ažork 21, Dialo 82, Tomason 84/

Bordo - Lion 2:2 (1:2)

/Gusto 36ag, Elis 58 - Denajer 29, Mendes 41/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.