Lion prestigao PSŽ, Bordo u evro-zoni

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Jan.2013, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lion prestigao PSŽ, Bordo u evro-zoni

Lion je iskoristio priliku i vratio se na čelo francuske Lige jedan.
Ekipa Milana Biševca (odigrao ceo meč) slavila je 2:1 na gostovanju Troa u dvadesetom kolu, prvom prolećnog dela i odmakla jesenjem prvaku Pari sen Žermenu dva boda.
Četu sa Žerlana ipak nije izbacio iz koloseka neočekivani poraz u Kupu od trećeligaša Epinala prošlog vikenda.
Iako nije briljirala videlo se od starta meča na Obu da je došla po tri boda i uspela da ih osvoji tek u 75. minutu golom defanzivca Samuela Umtitija.
Lion je u vođstvo doveo novi kapiten Maksim Gonalon posle kornera koji je izveo Malbrank već u 11. minutu.
Golman Remi Verkutr uspevao je da spasi goste nekoliko puta, ali nije mogao ništa da uradi posle udarca Benžamina Nivea, koji je zakucao loptu u mrežu za 1:1 u finišu prvog poluvremena.
Troa čeka vruće proleće, ali čini se da će teško uspeti da očuva status prvoligaša i da će u eliti ostati samo jednu sezonu.
Bordo je iskoristio remi Lila u Nansiju i probio se na četvrto mesto na tabeli koje vodi u kvalifikacije u Ligu Evrope.
Žirondinci su za devet minuta u drugom poluvremenu slomili otpro domaćeg Rena. Tri boda Bordou doneli su Joan Gufran u 57. i Anri Seve u 66. minutu.
Lil je odigrao 2:2 sa Nansijem, a bod ekipi koja se bori za plasman u Evropu doneli su Romen Granž u 21. i Tomas Ajas u 82. minutu.
Lil je bio nadomak pobede obzirom da je vodio dva puta. Vođstvo na stadionu „Marsel Piko“ doneo im je  u Nolan Ru u 1, a nadu u trijumf Dimitri Paje u 32. minutu.
Šampion pokušava da se uključi u borbu za izlazak na evro–scenu, a put ka sredini tabele u vrh mogao bi biti brži nakon pobede nad Lorijenom, izvojevane pogocima Gaetana Šarbonijea.
Malo po malo Brest se udaljava iz opasne zone. Tri boda timu sa zapada Francuske na gostovanju u Evijanu doneli su Eden Ben Basat i Bruno Grugi.
Domaćin je ostao sa igračem manje u 13. minutu, nakon čega su i usledili golovi. Direktan crveni karton dobio je Bertran Lake, jer je skrivio jedanaesterac.
Semafor 20. kola Lige 1:
Troa – Lion 1:2 (Nive 38 – Ganalon 11, Umtiti 75)
Evijan – Brest 0:2 (Ben Basat 15. jedanaesterac, Grugi 90+1)
Monpelje – Lorijen 2:0 (Šarbonije 79, 90)
Nansi – Lil 2:2 (Granž 21, Ajas 82 – Ru 1, Paje 32)
Ren – Bordo 0:2 (Gufran 57, Seve 66)
Petak:
St. Etjen – Tuluz 2:2
PSŽ – Ažaksio 0:0
Nedelja:
Rems – Bastija (14:00)
Nica – Valensijen (17:00)
Sošo – Marselj (21:00)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.