Izvor: MozzartSport.com, 08.Maj.2021, 04:05

Limitirana akcija u Sudamerikani: Emelek i dalje neporažen zahvaljujući golmanu Tolime (VIDEO)

Ekvadorski predstavnik došao do sedmog boda posle tri runde, sastav iz Kolumbije na skromna dva boda

Noć između petka i subote nije donela previše akcije u Kopa Sudamerikani. Jedan jedini meč igrao se u prestonici Perua, Limi i to silom prilika zbog strogih Kovid protokola, pa je ekipa Deportivo Tolime samo formalno imala epitet domaćina. Daleko od kuće uspela je da osujeti zahuktali Emelek u nameri da veže i šestu pobedu u svim takmičenjima, odnosno da zadrži maksimalan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << učinak posle tri kola u Sudamerikani. Doduše, slaba uteha za predstavnika Kolumbije kojem ni bod nije pomogao da se pomeri za začelja grupe G - 1:1.

Tolima je ostala jedina ekipa bez pobede, Emelek usamljen kao jedini koji rivalima nije dozvolio da mu skinu skalp. Posle uvodnih pobeda nad argentinskim Taljeresom i brazilskim Red Bul Bragantinom, remi protiv Tolime ne može se podvesti pod kakav ozbiljan neuspeh budući da je ekvadorski tim uspeo da nadomesti gol zaostatka i da sigurno čuva lidersku poziciju u grupi, jedinu koja garantuje plasman u nokaut fazu.

Nominalni domaćin je započeo duel dalekomentnim pretnjama Ramireza i Kampasa, pre nego što je Estupinjan sredinom prvog dela iznudio jedanaesterac koji je u gol pretvorio na autoritativan način pretvorio Serhio Moskera. Imali su prednost izabranici Ernana Toresa, znali da im najveća opasnost preti od Aleksisa Zapate, ali nisu uspeli da zaustave Kolumbijca. U završnici prvog dela Zapata je dobio povratnu loptu, šutirao pravo u Montera, koji je morao kvalitetnije da reaguje. Lopta je išla pravo u njega, ali je isliznula iz ruku i prošla kroz noge.

U oba poluvremena rivali su bili poprilično statistički izjedančeni, a da je kojim slučajem ostalo 1:0 u korist Tolime, kolumbijski tim stao bi rame uz rame sa Bragantinom i Taljeresom i kuvalo bi u grupi G. Ovako, Pijaosi na polovini grupne faze imaju poprilično neobećavajuću situaciju budući da zaostaju čak pet bodova za liderom Emelekom.

GRUPA G

Četvrtak

RB Bragantino - Taljeres 0:1 (0:0)

/Valojes 90+3/

Subota

Deportivo Tolima - Emelek 1:1 (1:1)

/Moskera 22pen - Zapata 41/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.