Lil plaća Genku za Origija

Izvor: B92, 15.Jun.2015, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lil plaća Genku za Origija

Francuski Lil moraće da plati belgijskom Genku 300.000 evra na ime kompenzacije za napadača Divoka Origija, odlučio je Medjunarodni sud za arbitražu u sportu.

Sud je tako preinačio odluku Medjunarodne fudbalske federacije (FIFA) iz februara 2014. kojom je odbijen Genkov zahtev za nadoknadom.

Belgijski reprezentativac trenirao je sa Genkom pre nego što je kao 15-godišnjak potpisao profesionalni ugovor sa Lilom. FIFA je prvobitno odbila zahtev Genka za kompenzacijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer Origiju nikada nije ponudjen ugovor u tom klubu.

Ipak, Genk se uspešno žalio CAS-u tražeći kompenzaciju za Origija, jer po belgijskim zakonima oni nisu mogli da mu ponude ugovor jer je zabranjeno zapošljavanje osoba mladjih od 16 godina kao plaćenih sportista.

Origi, koji je bio član belgijske reprezentacije na Mundijalu u Brazilu, pridružio se posle takmičenja Liverpulu za 13,5 miliona evra, da bi ponovo bio pozajmljen francuskom klubu prošle sezone.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lil plaća Genku 300.000 evra za Origija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2015

Francuski Lil moraće da plati belgijskom Genku 300.000 evra na ime kompenzacije za napadača Divoka Origija, odlučio je danas Međunarodni sud za arbitražu u sportu...Sud je tako preinačio odluku Međunarodne fudbalske federacije ( FIFA ) iz februara 2014. kojom je odbijen Genkov zahtev za nadoknadom...Belgijski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.