Liga nacija: Srbija i Rumunija podelile bodove

Izvor: BKTV News, 10.Sep.2018, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga nacija: Srbija i Rumunija podelile bodove

Reprezentativci Srbije nisu uspeli da savladaju selekciju Rumunije u Humskoj (2:2)

Srbija je došla u vođstvo u 26. minutu utakmice golom Aleksandra Mitrovića. Kapiten naše reprezentacije, Aleksandar Kolarov, odlično je probio po levoj strani i šutirao, ali njegov udarac je zaustavio Tatarušanu, međutim odbijenu loptu je nekako sa zemlje, između tri protivnička igrača, naš centarfor uspeo da prosledi u mrežu.

Drugo poluvreme počelo je loše po naše reprezentativce, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Kolarov je oborio Kipčiua u kaznenom prostoru, a ruski arbitar Bezborodov se nije dvoumio ni sekunde i svirao je najstrožu kaznu. Penal je iskoristio Stančiu, iako ga je Dmitrović pročitao.

Majstorija Mitrovića u 63. minutu donela je novo vođstvo Srbiji. Golgeter Fulama se zagradio na ivici šesnaesterca, podigla mu se lopta, a on je iz okreta volej udarcem savladao rumunskog golmana, sa sve protivničkim igračem na leđima. Ipak, samo pet minuta kasnije Rumuni su ponovo došli do izjednačenja. Tučudean je pobegao Veljkoviću posle kornera i postavio konačan rezultat.

Orlovi su nastavili po receptu iz Litvanije kada su četiri puta pogađali okvir gola, danas se prečka Rumuna zatresla u osmom minutu posle udarca Mitrovića glavom, nakon kornera koji je izveo Ljajić. Dobru priliku samo minut pre vodećeg pogotka promašio je Sergej Milinković-Savić, šutirao je glavom posle centaršuta Kolarova, ali pored gola Tatarušanua. Rumuni su mogli da dođu do izjednačenja u poslednjem napadu u prvom poluvremenu preko Kipčiua, koji je sa ivice šesnaesterca uputio udarac, a loptu je okrznuo Kolarov i ona je završila na prečki Dmitrovićevog gola.

Zajedničko navijanje - U nekoliko navrata rumunski navijači skandirali su naizmenično sa domaćim pristalicama Kosovo - Srbija, kao i "Kosovo je srce Srbije", a pred sam kraj meča čulo se i složno navijanje Uefa - Mafija

Veliku priliku da donese Srbiji pobedu propustio je Aleksandar Prijović pet minuta pre kraja utakmice, kada je posle dodavanja Mitrovića izbio sam ispred golmana Tatarušanua, ali poslao je loptu preko gola. Nekoliko minuta pre te šanse, Mitrović je mogao da dođe do het-trika, ali njegov udarac glavom je završio pored gola. U 90. minutu Dmitrović je bio na visini zadatka i sjajnom odbranom šuta sa leve strane, koji je uputio Mitrica, sprečio Rumune da odnesu sva tri boda iz Humske. Poslednju šansu su imali Orlovi u sudijskoj nadoknadi, kada je Matić uputio pravo bombu sa nešto više od 20 metara, ali je Tatarušanu uspeo da ukroti loptu iz drugog pokušaja.

Srbija - Rumunija 2:2

Strelci: Mitrović u 26. i 63. minutu za Srbiju, a Stančiu iz penala u 48. i Tučudean u 68. minutu za Rumuniju

Srbija: Dmitrović - Rukavina, Spajić, Veljković, Kolarov - Lukić (od 71. Matić), Maksimović - Tadić, Milinković Savić (od 64. Kostić), Ljajić (od 77. Prijović) - Mitrović

Rumunija: Tatarušanu - Manea, Balaša, Sapunaru, Banču - Marin, Anton, Kipčiu - Stančiu, Tučudean (od 82. Keseru), Draguš (od 61. Mitrica)

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.