Liga nacija: Španci uništili vicešampione sveta, Belgija rutinski protiv Islanda!

Izvor: Sportske.net, 11.Sep.2018, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga nacija: Španci uništili vicešampione sveta, Belgija rutinski protiv Islanda!

Još večeras smo imali priliku da pratimo utakmice reprezentacija, a nakon večerašnjih utakmica igrači se vraćaju u svoje klubove.

Večeras smo videli neke zaista iznenađujuće rezultate kada su reprezentacije u pitanju.

                                                     Liga A, grupa 2.

Belgija je rutinski pobedila Island u gostima, a rezultat je bio 0:3 (0:2). Island je upisao novi poraz nakon prethodnog debakla >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << od Švajcaraca kada su izgubili sa 6:0. Belgija je upisala pobedu u ovom meču i jasno je da će sa Švajcarskom boriti za prvo mesto u ovoj grupi. Azar je postigao gol sa bele tačke u 29. minutu, da bi Lukaku duplirao prednost samo dva minuta kasnije. Lukaku je stavio tačku na ovaj meč u 81. minutu za konačnih 0:3, a asistent je bio Mertens.

                                                    Liga A, grupa 4.

Večerašnji derbi nije opravdao tu ulogu jer je praktično samo jedan tim bio na terenu. Hrvati su počišćeni na stadionu u Elćeu od strane Španije, a rezultat je bio čak 6:0 (3:0). Hrvati su dobro igrali uvodnih 15-tak minuta meča, vršili pritisak, stvorili čak dve dobre šanse, ali onda kreće katastrofa. Saul je otvorio goleadu u 24. minutu na asistenciju Karvahala, zatim je na scenu stupio Marko Asensio koji je imao svoj "šou" do kraja poluvremena, pa je uspeo da postigne svoj prvenac u dresu reprezentacije u 33. minutu, a u 35. minutu je uputio jedan fantastičan šut koji je nakon prečke pogodio golmana Kalinića u leđa i završio u mreži. Zanimljivo je da je ovaj mladi igrač Reala rođen upravo u Elćeu, pa je verovatno imao motiv više da se pokaže pred ovom publikom. Nakon što su se vratili sa odmora, Španci su nastavili u istom ritmu u drugom poluvremenu. Rodrigo je u 49. minutu povećao na 4:0, asistent je bio izuzetno raspoloženi Asensio. Ramos je u 57. minutu postigoa peti gol i tako nastavio svoju odličnu golgetersku formu iako je naravno u pitanju štoper "Furije" i Real Madrida. Tačku na ovaj meč je stavio Isko, a Asensio je upisao novu asistenciju! Hrvati nisu ličili na sebe u ovoj utakmici, pogotovo ako se uzme u obzir da su u pitanju aktuelni vicešampioni iz Rusije, i to pre samo nekoliko meseci! Veoma raduje ovakva igra Španaca koji su pre nekoliko dana pobedili Englesku, a sada zaista "počistili" vicešampiona sveta. Da li je ovo povratak stare Španije? Da li je ono što je Lopetegi uradio pre početka Mundijala uticalo na njihov rezultat na Mundijalu i da li je to Enrike našao dobitnu kombinaciju?

                                                     Liga B, grupa 3.

Kada je grupa B u pitanju, večeras smo mogli da gledamo samo jedan meč, a to je meč između Bosne i Hercegovine i Austrije. Bosanci su slavili golom Edina Džeka u 78. minutu, iako možda nisu bili toliko bolji od Austrije, ipak su uspeli da upišu vrlo važna tri boda. Ovom pobedom oni su zakucani za prvo mesto i sada imaju 6 bodova u dve odigrane utakmice, dok Severna Irska i Austrija još uvek nemaju osvojene bodove, ali oni imaju i utakmicu manje od Bosanaca.

                                                    Liga C, grupa 2.

Sve četiri reprezentacije iz ove grupe su igrale večeras, a u obe utakmice su domaćini bili bolji. Finska je uspela da savlada Estoniju, dok je Mađarska bila bolja od Grčke. Finci su upisali i drugu pobedu, i to opet rezultatom 1:0, prošli put su bili bolji od Mađara, a ovoga puta su pobedili Estoniju, a jedini gol je postigao Puki u 12. minutu utakmice. Kada je u pitanju meč između Mađarske i Grčke, videli smo vrlo uzbudljivo prvo poluvreme i čak tri postignuta gola, a u nastavku su mreže mirovale. Salai je u 15. minutu doveo Mađare do prednosti, da bi Manolas izjednačio u 18. minutu. Pobedu je doneo Kleinhesler u 43. minutu.

                                                    Liga D, grupa 2.

Kada je meč između Moldavije i Beloruje, tu su mreže mirovale i utakmice je završena najnepopularnijim rezultatom 0:0. Za razliku od pomenute utakmice, San Marino i Luksemburg su odigrali dosta zanimljiviju utakmicu, a gosti su slavili sa 0:3 (0:2). Lihtenštajn je totalno dominirao na meču i mogao čak i više golova da postigne, a ko bi rekao da će nakon dva odigrana kola u ovoj grupi biti prvi Lihtenštajn sa obe pobede, 6 bodova i gol razlikom od čak 7:0!

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.