Liga nacija: Osveta Gordog Albiona, Kejn poslao viceprvaka sveta u niži rang! (video)

Izvor: Sportske.net, 18.Nov.2018, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga nacija: Osveta "Gordog Albiona", Kejn poslao viceprvaka sveta u niži rang! (video)

Veoma uzbudljiv meč na "Vembliju".

U okviru poslednjeg meča grupe 4, Lige A, Engleska je na "Vembliju" dočekala selekciju Hrvatske.

Repriza polufinala minulog Mundijala okončana je ovoga puta pobedom Engleske, koja je nakon preokreta slavila sa 2:1 (0:0).

Na samom startu susreta velika šansa za Hrvatsku, Delf šalje kratak povratni pas ka Pikfordu, potom i golman Engleske pravi veliku grešku, lopta dolazi do Rebića, koji ipak šalje loptu daleko >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << preko gola rivala.

Usledila je inicijativa domaće selekcije, igrao se 11. minut kada je Kalinić lepom intervencijom sprečio Sterlinga da se upiše u listu strelaca.

Nakon toga šansa za Kejna, ali napadač Totenhema šutira preko gola Hrvata.

Ponovo je potom tukao Kejn u 16. minutu, ali je Kalinić dobro intervenisao, a onda je usledio nešto mirniji period igre.

U finišu prvog dela smo najpre videli priliku za Perišića na jednoj, potom i za Barklija na drugoj strani, ali golova nije bilo.

U nastavku, Sterling prvi preti, ali Kalinić dobro interveniše.

A onda, u 57. minutu, Kramarić dobija loptu u kaznenom prostoru rivala, uspeva da se nakon par driblinga namesti na udarac i potom uz pomoć Dajera savlada Pikforda za vođstvo "Vatrenih" od 1:0.

Ubrzo je Geret Sautgejt shvatio da više nema šta da čeka, uveo je Sanča i Lingarda na teren, bacio je sve karte na napad, a to mu se isplatilo u 78. minutu.

Nakon pokušaja Kejna, Džesi Lingard šalje loptu iza leđa Kalinića za 1:1.

Samo par minuta kasnije, umalo da Hrvati vrate prednost, Vida je tukao glavom nakon kornera, ali je Pikford odlično intervenisao.

Tri minuta kasnije, eksplozija oduševljenja na "Vembliju", Čilvel centrira iz slobodnjaka, a Hari Kejn matira Kalinića za potpuni preokret.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Engleska će na završni turnir Lige A, koji se održava u Portugaliji, dok će Hrvatska u narednom ciklusu Lige nacija igrati u B ligi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spektakl na Vembliju: Engleska izbacila Hrvatsku u niži rang

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Nov.2018

Fudbaleri Engleske pobijedili su Hrvatsku sa 2:1 u posljednjem meču grupe četiri Lige nacija A.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dželat Hrvatske: Osećaj je neverovatan, nikad nisam ovako uživao

Izvor: MozzartSport.com, 18.Nov.2018

Engleska je svladala Hrvatsku posle preokreta sa 2:1 u derbiju Lige nacija. Ostrvljani su oba gola postigli iz prekida, a junak je bio Hari Kejn, koji je prvo asistirao Džesiju Lingardu za izjednačenje, a potom i pogodio za pobedu na centaršut Bena Čilvela. „Nismo iskoristili prilike na početku...

Nastavak na MozzartSport.com...

Kad Borjan brani Kanada ne prima gol!

Izvor: MozzartSport.com, 19.Nov.2018, 11:38

Dobru formu iz Lige šampiona i Superlige Srbije golman Crvene zvezde Milan Borjan preneo je i na reprezentativni front. Selekcije Kanade slavila je u okviru Konkakaf Lige Nacija protiv Sent Kitsa sa 1:0. Selektor Kanade Džon Herdman posle meča pauze ponovo je uvrstio Milana Borjana u startnu postavu....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.