Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2020, 18:49

Liga kup Engleske: Derbi u Lesteru, Čelsi i Everton lako lome niželigaše

Večeras na terenima osam premijerligaša

Rana faza engleskog Liga kupa uglavnom nam nudi mečeve izrazitih favorita i autsajdera, ali šesnaestina finala nam ovoga puta donosi u najavi vrlo uzbudljiv derbi na King Pauer stadionu. Lester će ugostiti Arsenal (20.45), a Brendan Rodžers i Mikel Arteta će bez sumnje da promešaju karte.

Prerano je za debi turskog krilnog napadača Džengiza Undera, ali jedan od najboljih igrača Lisica iz prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sezone Džejms Medison bi mogao da zabeleži prvi start u aktuelnoj. Dva puta je ulazio s klupe u Premijer ligi, razlog zašto nije bio u startnih 11 leži u činjenici da se nedavno oporavio od povrede kuka. Mikel Arteta bi mogao da da šansu za debi 19-godišnjem defanzivcu Vilijamu Salibi, odnosno novopridošlom golmanu Runaru Runarsonu.

Obe ekipe startovale su šampionat sa maksimalnih šest bodova, ali Tobdžije nisu baš oduševljene kada treba da gostuju na King Pauer stadionu. Vratili su se kući praznih ruku sa tri poslednje posete pomenutom fudbalskom zdanju. Lester je pokazao da može da pobeđuje nezavisno od toga da li je Džejmi Vardi golgeterski raspoložen i ako bude nesigurnosti u odbrani Arsenala, koje su izašle na videlo protiv Fulama i Vest Hema, Lisice će biti spremne da ih kazne.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Još jedan londonski velikan se bori za osminu finala. To je Čelsi koji će na Stamford (20.45) da ugosti Barnsli. Svojevrsna šansa za Tijaga Silvu i Ben Čilvela da debituju u dresu Plavaca, a oba defanzivca bi trebalo očekivati od prvog minuta. Hakim Ziješ i Kristijan Pulišić još uvek nisu potpuno spremni za povratak na teren, a Frank Lampard je već potvrdio nastup Vilija Kabaljera među stativama. Poslednji put ovi timovi su se sastali u FA kupu pre 12 godina, a pobedu je odnela ekipa Barnslija. Čelsi mora da bude oprezan posle poraza od Liverpula (0:2), ne bi bilo dobro da kiksne i protiv drugoligaša.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Everton će na gostovanju Filtvudu tražiti četvrtu pobedu u svim takmičenjima u isto toliko utakmica od starta sezone. Karamele izgledaju odlično u Premijer ligi – Totenhem je arhiviran minimalnim rezultatom, protiv Vest Bromvič Albiona se razgoropadio Kalvert Luin, a fudbalski oživeo Hames Rodrigez. Međutim Karlo Ančeloti će kombinovati tim, kao što je to učinio pre nedelju dana protiv niželigaša Salforda. Od uobičajnih startera utakmicu je počeo samo štoper Majkl Kin i završio ju je sa dva gola. Slično će biti i protiv Flitvuda koji će tek drugi put u klupskoj istoriji ukrstiti koplja sa premijerligašem. Na klupi Flitvuda sedi nestašni dečko ostrvkog fudbala Džoi Barton.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Fulam će se na Krejven Kotidžu sastati sa Šefild Venzdejom koga je prošle godine u Čempionšipu dobio 5:3, a pre toga igrao nerešeno 1:1. Ukoliko bude rotirao, Skot Parker ipak mora da bude oprezan jer član Čempionšipa nije protivnik iz kategorije izrazitih autsajdera. U prethodnoj rundi protiv Ipsviča, trener belih je priliku za debi pružio golmanu Alfonsu Areoli i defanzivcima Keniju Teteu, odnosno Antoniju Robinsonu. Ponovo najbliže protivničkom golu treba očekivati Aleksandra Mitrovića, koji je tri puta bio strelac u poslednje dve utakmice.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Od premijerligaša večeras nastupaju još Barnli i Brajton na gostovanjima Milvolu, odnosno Prestonu, dok Njukasl ide na noge Morekambu.

LIGA KUP - 3. KOLO

Utorak

Lejton Orijent – Totenhem, odloženo

Njuport - Votford 3:1 (2:0)

Vest Bromvič – Brentford 2:2 (0:0), penalima 4:5

Vest Hem – Hal 5:1 (2:0)

Luton - Mančester junajted 0:3 (0:1)

Sreda

20.00: (1,80) Fulam (3,60) Šefild Venzdej (4,60)

20.00: (2,75) Milvol (3,10) Barnli (2,70)

20.00: (3,25) Preston (3,30) Brajton (2,25)

20.00: (1,60) Stouk (3,80) Džilingem (6,00)

20.45: (1,15) Čelsi (8,50) Barnsli (15,0)

20.45: (9,00) Flitvud (5,70) Everton (1,30)

20.45: (2,75) Lester (3,30) Arsenal (2,55)

20.45: (9,00) Morkamb (5,20) Njukasl (1,33)

Četvrtak

20.00: (3,10) Bristol Siti (3,35) Aston Vila (2,30)

20.45: (10,0) Linkoln (6,50) Liverpul (1,25)

20.45: (1,45) Mančester Siti (4,50) Bornmut (7,00)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.