Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 23:17

Liga kup Argentine: Milioneri profiteri

Neporaženi Kolon stiže na Monumental, na megdan River Plejtu, bez petorice prvotimaca

Suprotno očekivanjima da će situacija postajati sve jasnija kako takmičenje bude odmicalo, u zoni A argentinskog Liga kupa rasplet se nenazire ni posle osam odigranih kola. Štaviše, stvari tek sad počinju da se komplikuju. Gotovo svi klubovi iz ove grupe, sem Arsenala iz Sarandija koji je čvrsto zalepljen za dno, i dalje imaju šansu da se nađu na nekom od prva četiri mesta koja vode >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u eliminacionu fazu takmičenja i borbu za trofej.

U jučerašnjim susretima, nedavno probuđeni San Lorenco, kao i posustali Estudijantes iz La Plate, ostvarili su nove pobede, koje su ih u veoma zgusnutom rasporedu bodova, stacionirale na podeli drugog mesta na tabeli, ali samo do noćas, kada sledi ostatak obračuna u ovoj zoni.

Pored derbija Aveljanede, koji ste sinoć imali prilike da pratite, susret u okviru devetog kola Liga kupa koji privlači najviše pažnje jeste onaj između River Plejta i Atletiko Kolona. Saboleri iz Santa Fea i dalje su jedina ekipa bez poraza u čitavom šampionatu i čvrsto drže vrh tabele zone A, na kojem će i ostati bez obzira na ishod gostovanja na Monumentalu.

02.00: (1,50) River Plejt (3,80) Kolon (6,50)

Sa druge strane, River je pre četiri dana konačno ostvario pobedu, ali u okviru nacionalnog Kupa Argentine, gde je sa 2:1 savladao Atletiko Tukuman, čime su Milioneri zakazali još jedan Superklasiko sa Bokom Juniors u narednoj rundi takmičenja. Ali, u Liga kupu ekipa Marsela Galjarda posle rafalne paljbe koju je sprovela nad Godoj Kruzom izrešetavši mu mrežu čak šest puta, na prethodna dva susreta nije trijumfovala, a čak nije uspela ni da postigne gol.

Tim sa Monumentala trenutno se nalazi na šestoj poziciji sa 12 osvojenih bodova, ali zbog izuzetno velike gužve eventualna pobeda u noćašnjem okršaju dovela bi ga na deobu drugog mesta. Sa druge strane, Kolonu bi pobeda na gostovanju, koja bi ga odvojila čak osam bodova od ostatka karavana, definitivno obezbedila učešće u eliminacionoj fazi. Iako su trenutno vodeći tim, u taboru Sabolera situacija je daleko od idealne. Korona virus zadao je veliku glavobolju Eduardu Domingezu. Trener Kolona za meč u Nunjezu neće moći da računa na čak pet prvotimaca. Najteži udarac po ekipu biće odsustvo napadača i najboljeg strelca ekipe u dosadašnjem delu prvenstva Luisa Migela Rodrigeza, koji je još tokom prošle nedelje osećao simptome, ali je test bio negativan. Ovoga puta nije imao sreće.

HISTORIAL

Así esta el historial contra Colon, mañana se escibe una nueva pagina en el monumental desde las 21.00 hs#rivergol #historial #fecha9 #copalpf#rivermibuenamigo #riverteamo #rivervossosmivida#riverplatense #river #rivermivida #riverplate#riverlocura #rivercampeon pic.twitter.com/QpNyiiMgnA

Gubitak bivšeg napadača Atletiko Tukumana za ovaj susret, doneo je sa sobom još jedan koleteralni efekat. Bruno Bjanki, standardni desni bek, izolovan je zbog bliskog kontakta sa Rodrigezom. Međutim, to nije jedini probelm u odbrani Sabolera, uslovno rečeno odbrani, jer je Eduardo Domingez do sada forsirao igru sa tri igrača u zadnjoj liniji, dok su bekovi bili visoko na sredini terena. Pored desnog, ni standardni levi bek Gonzalo Pjovi se još nije oporavio od povrede zadobijene u meču sa Platenseom.

Ali, definitivno najugroženiji sektor jeste napad Kolona, jer pored Rodrigeza neće igrati ni Vilson Morelo, ali ni Nikolas Legisamon. Kolumbijac je duel sa Argentinos Juniorsima završio izlaskom sa terena usled povrede kolena, a što se tiče Legisamona, on se još oporavlja od uganuća desnog kolena, pa je tako njihovo prisustvo i na klupi za rezervne igrače gotovo nemoguće. Jedina dobra vest po ekipu iz Santa Fea jeste da je nekadašnji produkt omladinske škole i prvotimac upravo River Plejta, Kristijan Fereira konačno spreman da zaigra u startnih 11.

Pobeda u Kupu Argentine nije ostavila nove žrtve u postavi Milionera, pa će Galjardo moći da računa na većinu prvotimaca. Za sada je jedino sigurno da Matijas Suarez, kao i Aleks Vigo,koji su pretrpeli određene povrede, još uvek nisu spremni da se vrate na teren. Ali se zato kapiten Leonardo Poncio, koji je odsustvovao na poslednja dva susreta zbog preopterećenja mišića, ponovo vratio u tim.

Popularni Munjeka, iliti Lutka, kako glasi nadimak kormilara Rivera, bio je više nego zadovoljan izdanjem svoje ekipe na poslednja dva susreta. S tim u vezi, za razliku od meča u nacionalnom Kupu, ponovo će u napad vratiti Kolumbijca Rafaela Santosa Borea, koji je bio u opticaju za taj susret, ali usled povoljnog rezultata, nije bilo potrebe da ulazi u igru.

Na poslednjih 10 dvoboja Rivera i Kolona, Milioneri su četiri rešili u svoju korist, računajući i onaj u poslednjem sukobu koji se odigrao krajem 2019. godine, dok je Kolon ostvario jedan trijumf manje, isto koliko je puta susret završen nerešenim ishodom. Međutim, ono što je ostalo duboko urezano u sećanju Marsela Galjarda jeste poraz na mističnom "Groblju slonova", koji se dogodio 18. oktobra 2018. godine, što je zaustavilo njegov rekord i ujedno rekord tima sa Monumentala od 32 vezane utakmice bez poraza.

LIGA KUP ARGENTINE – 9. KOLO

Subota

Platense - San Lorenco 2:4 (2:2)

/Kurućet 25, Bogado 45+2 - Gatoni 13, Sabelja 30, Rohas 75, Trojanski 84/

Estudijantes - Aldosivi 1:0 (0:0)

/Kauteručio 90+3/

Defensa i Hustisija - Taljeres 2:2 (1:1)

/Merentijel 2, Eskalante 54 - Britenbruh 43ag, Rodrigez 67ag/

Nedelja

Rasing - Independijente 1:0 (0:0)

/Kopeti 90+7pen/

Godoj Kruz - Arsenal Sarandi u toku

Argentinos - Sentral Kordoba u toku

Patronato - Himnasija La Plata u toku

Rosario - Banfild u toku

23.30: (3,50) Union Santa Fe (3,25) Boka Juniors (2,05)

Ponedeljak

02.00: (1,50) River Plejt (3,80) Kolon (6,50)

Utorak

00.00: (2,50) Urakan (3,00) Sarmijento (2,90)

00.00: (2,30) Lanus (3,10) Njuels Old Bojs (3,10)

02.15: (4,40) Atletiko Tukuman (3,45) Velez Sarsfild (1,78)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.