Liga Uefa: Zvezda - Bajern (21:15)

Izvor: B92, 25.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga Uefa: Zvezda - Bajern (21:15)



Fudbaleri Crvene zvezde započinju večeras takmičenje u Ligi Kupa Uefa utakmicom protiv minenskog Bajerna (21:15). Bez konkurencije najteži ispit u Grupi F, protiv jednog od favorita za osvajanje Kupa Uefa, "crveno-beli" dočekuju bez tenzije. Trener Milorad Kosanović izjavio je da njegov tim ne ulazi u predstojeći meč pod velikim pritiskom, kao i da se ne boji poraza, koji su mnogi prognozirali odmah posle žreba u Nionu.

"Ono što je bitno jeste da moramo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da znamo da je Bajern ekipa koja će sigurno da se plasira dalje, u drugu fazu. Mi ostali ćemo da konkurišemo za preostala dva mesta i u tom svetlu treba gledati utakmicu u četvrtak, jer čak i ako dobijemo Bajern, to nam neće uraditi posao ukoliko ne budemo u utakmicama sa našim realnim rivalima ostvarili dobar rezultat”, rekao je Kosanović, koji će večeras moći da računa na najjači sastav.

Opširnije o očekivanjima trenera Milorada Kosanovića, kao i prvotimca Ognjena Koromana možete pogledati ovde.

Sa druge strane, trener Bajerna Otmar Hicfeld imao je dosta problema sa povredama u uvodu za gostovanje u Beogradu. Hicfeld najavljuje pobedu na početku takmičenja koje je jedan od prioriteta bavarskog kluba ove sezone, iako nije štedeo komplimente na račun srpskog šampiona.

"Radujemo se predstojećem izazovu. Crvena zvezda je ime koje ima dosta tradicije iza sebe. Zvezda ima talentovan tim, koji je jak na svim pozicijama i odlično organizovan”, rekao je Hicfeld.

Opširnije o očekivanjima trenera Bajerna Otmara Hicfelda i centarfora Miroslava Klosea možete pogledati ovde.

Trener Bajerna u Beograd je doputovao sa samo 16 igrača i neće moći da računa na četvoricu prvotimaca, defanzivce Martina Demikelisa i Daniela Van Bujtena, veznog fudbalera Franka Riberija i centarfora Luku Tonija.

Ipak, spisak njihovih zamena je podjednako impresivan. Tonija će u napadu najverovatnije menjati nemački reprezentativac Lukas Podolski, umesto Riberija trebalo bi da zaigra Bastian Švajnštajger, a u odbranu će Kristijan Lel i Filip Lam.

Holanđanin Mark Van Bomel već je igrao na "Marakani”, u dresu PSV-a, kada je njegov tim izgubio sa 3:2 i zna kakva atmosfera očekuje ekipu Bajerna.

"Ukoliko publika oseti da njihov tim može da izvuče nešto iz ovog meča, biće još bučniji i moglo bi da nam bude teško. Moraćemo da damo sve od sebe, 90 odsto neće biti dovoljno”, rekao je Van Bomel.

Najoprezniji je predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige koji je izjavio da bi za njih ovo mogao da bude najteži meč u prvoj fazi takmičenja, ali dodaje da je pobeda jedini cilj.

Utakmica na Marakani počinje u 21 čas i 15 minuta, a kapije će biti otvorene već u 18 časova. Do srede uveče je prodato oko 35.000 karata, a velika količina ostavljena je za dan utakmice, zbog navijača iz unutrašnjosti.

Najavljeni sastavi:

Crvena zvezda: Ranđelović, Anđelković, Gaj, Tutorić, Basta, Lukaš, Kastiljo, Koroman, Milijaš, Molina, Barkos.

Bajern: Rensing, Lam, Lusio, Lel, Jansen, Altintop, Van Bomel, Ze Roberto, Švajnštajger, Klose, Podolski.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.