Liga 1

Izvor: Piplmetar.rs, 08.Maj.2023, 05:30

Liga 1

Današnji program počeo je očekivanom pobedom Monaka u gostima protiv Anžea, a domaćini se nisu proslavili ni u narednim mečevima, sa izuzetkom Lorijena.
Duel Ažaksjoa i Tuluza završen je bez golova, pa je sve izvesnije da će se Ažaksjo sledeće sezone takmičiti u nižem rangu, jer samo još teretski nije ispao kao 18-plasirani sa 23 osvojena boda, čak 11 manje od Oksera koji je prvi iznad zone ispadanja.
Pobednika nije bilo ni u duelu Oksera i Klermona, s tim što je taj meč >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << završen rezultatom 1:1. Okser je poveo golom Turea u 36. minutu, a bod gostima doneo je Kaui svojim pogotkom u 54. minutu susreta.
U sve težoj situaciji po pitanju opstanka u ligi je i ekipa Nanta koja je danas na svom terenu poražena od Strazbura sa 2:0 i tako ostala u zoni ispadanja, sa dva boda manje od Oksera.
Vođstvo Strazburu doneo je Dijalo iz penala u 26. minutu, a početkom drugog poluvremena Dijara je postavio konačan rezultat.
Kako rekosmo na početku, jedinu pobedu od domaćih ekipa danas je ostvario Lorijen protiv Bresta rezultatom 2:1.
Kone je u 32. minutu doveo domaće u vođstvo, isti igrač je početkom drugog poluvremena povisio na 2:0, a poraz Bresta ublažio je Del Kastiljo iz penala u 69. minutu meča.
Lorijen je ponovo stigao Nicu na tabeli, sada obe ekipe imaju po 51 bod, na deobi osmog i devetog mesta.
Liga 1, 34. kolo
Ažaksjo – Tuluz 0:0
Okser – Klermon 1:1
Lorijen – Brest 2:1
Nant – Strazbur 0:2



Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.