Lider Tur dFransa bio na doping kontroli četiri puta za dva dana

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 16:13

Lider Tur d'Fransa bio na doping kontroli četiri puta za dva dana

Jonas Vingegard, aktuelni šampion "Tur d'Fransa" i lider u generalnom plasmanu na aktuelnoj trci kroz Francusku, testirao se na svakih 12 sati .

Tako je makar bilo u proteklih 48 sati - Danac je čak četiri puta obilazio laboratorije koje uzimaju uzorke urina i krvi takmičara sa najpoznatije biciklističke trke na svetu.

Poslednji put pozvan je na kontrolu u sredu, sat i po vremena pre početka 17. etape trke kroz Francusku, potvrdio je njegov tim "Jumbo - Visma". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Stvarno je bio četiri puta na doping kontroli u poslednjih 48 sati", potvrdili su iz njegovog tima.

Osim Dancu, uzorak krvi uzet je i svim njegovim klupskim kolegama.

"Nemamo problem sa tim, štaviše podržavamo ovakvu politiku kontrole svih takmičara", rekao je portparol ekipe za koju nastupa Vingegard.

Fenomenalni Danac je dan ranije učvrstio lidersku poziciju u generalnom plasmanu, uvećao je vođstvo naspram Slovenca i najvećeg konkurenta Tadeja Pogačara na minut i 48 sekundi.

Istok dana kada je testiran Vingegeard, na doping kontroli bio je upravo i Pogačar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.