Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2021, 17:27

Licitacija u toku: Pet kandidata za klupu Fjorentine posle iznenadnog odlaska Gatuza

Ranijeri, Garsija, Macari, Fonseka ili opet Jakini?

Jedva tri nedelje potrajala je saradnja Đenara Gatuza i Fjorentine. Mimo svih očekivanja, u četvrtak se pojavila vest da je sporazumno raskinuta saradnja jer trener i klub ne dele istu viziju.

Po pisanju italijanskih medija, problem je konkretno nastao zbog neslaganja u vezi sa prelaznim rokom, odnosno Gatuzovih želja za nove igrače.

Kako bilo, u Firenci su se već dali u potragu za novim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << strategom, a po pisanju Gazzete delo Sport, razmatraju se četiri imena: Klaudio Ranijeri, Rudi Garsija, Valter Macari i Đuzepe Jakini, dok TV kanal Sportitalia u prvi plan ističe Paula Fonseku, doskorašnjeg trenera Rome.

KVOTE ZA MEČEVE EVROPSKOG PRVENSTVA

Sva trojica trenutno su slobodni. Ranijeri je bez angažmana od rastanka sa Sampdorijom po završetku prošle sezone. Klub iz Đenove doveo je do devetog mesta, ali nije želeo da produžava ugovor zbog neslaganja sa predsednikom Sampdorije Masimom Fererom.

Garsija je takođe postao slobodan po završetku sezone, pošto se rastao za Lionom s kojim je osvojio četvrto mesto francuske Lige 1 - nedovoljno da bi se klub našao u Ligi šampiona, dok je Macari smenjen pre godinu i po dana u Torinu, posle dvogodišnje saradnje. Kobni su bili vezani ubedljivi porazi od Atalante (0:7) i Lečea (0:4).

Provlači se i ime iskusnog Đuzepea Jakinija, kog je klub iz Firence u poslednje dve godine dvaput angažovao, pa bi možda mogao da dobije novu šansu u slučaju da Ljubičasti ne uspeju brzo da pronađu rešenje.

Paralelno sa objavom Gazete pojavila se i vest Sportitalije, u kojoj se navodi da se Fonseka sastao sa Ljubičastima još u aprilu, ali da se klub u međuvremenu okrenuo Gatuzu...

Poslednji trener koji je vezao dve pune sezone na klupi Fiorentine je Stefano Pioli (2017/18. i 2018/19), a od leta 2019. ih se, računajući i Gatuza, promenilo četvorica u pet mandata: Vinčenco Montela (april - decembar 2019), Đuzepe Jakini (decembar 2019. - novembar 2020), Čezare Prandeli (novembar 2020. - mart 2021) i ponovo Jakini (mart - jun 2021).

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.