Li  Azarenka, Šarapova  Petković

Izvor: B92, 30.Maj.2011, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Li " Azarenka, Šarapova " Petković

Na Li, Viktorija Azarenka, Marija Šarapova i Andrea Petković plasirale su se u četvrtfinale Rolan Garosa.

Na Li savladala je Petru Kvitovu sa 2:6, 6:1, 6:3 i za plasman u polufinale boriće se sa Viktorijom Azarenkom, koja je sa 2-0 u setovima dobila Jekaterinu Makarovu.

Šarapova je sa 7:6, 7:5 izbacila Agnješku Radvanjsku iz Poljske, a naredna rivalka biće joj Andrea Petković, koja je pobedila Mariju Kirilenko 6:2, 2:6, 6:4.

Kineskinja Na Li plasirala se šesti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << put u karijeri u četvrtfinale nekog od Grend slem turnira, a savladala je devojku koju su brojni stručnjaci videli u finalu – Petru Kvitovu.

U prvom setu Čehinja je imala dvet direktnih poena, bila je agresivnija i zasluženio je povela u setovima. Međutim, Li se potom konsolidovala, počela je da koristi brejk lopte (0-5 u prvom setu) i ubrzo je izjednačila.

Kvitova je bolje servirala na startu odlučujućeg seta i došla je do prednosti od 3:1, ali je Li u nastavku meča odigrala bolje svaki ključni poen, osvojila je pet gemova u nizu i došla do trijumfa.

Mnogo lakši posao imala je Viktorija Azarenka, koja je Makarovoj prepustila samo pet gemova. Očekuje nas repriza četvrtog kola Australijan opena, kada je Li bila bolja od Azarenke 6:3, 6:3. Ukupno, Kineskinja vodi sa 3-1 u međusobnom skoru.

Iako je svojevremeno govorila kako na šljaci jedva da može da hoda, Šarapova nas Rolan Garosu igra odlično, a sada je pred njom pala Agnješka Radvanjska. U duelu izuzetno agresivne Ruskinje i defazivne Poljakinje prevladala je napadačka igra, iako su oba seta bila neizvesna, a Radvanjska je u drugom setu čak imala i prednost od 5:3.

Andrea Petković je u tri seta izbacila Kirilenko i za prvo Grend slem polufinale u karijeri boriće se sa Šarapovom, koju je dobila jednom u prethodna tri susreta. Bilo je to ove godine na Australijan openu, kada je Nemica rođena u Tuzli slavila sa 6:2, 6:3.

Žene. četvrto kolo:

Na Li – Petra Kvitova 2:6, 6:1, 6:3

Viktorija Azarenka – Jekaterina Makarova 6:2, 6:3

Marija Šarapova – Agnješka Radvanjska 7:6 (7-4), 7:5

Andrea Petković – Marija Kirilenko 6:2, 2:6, 6:4

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.