Levi bok je najjača snaga Svetaca: Bertrand i Tadić spakovali tri boda, Peleova „haka“ kao simbol nadmoći Sautemptona! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 01.Nov.2015, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Levi bok je najjača snaga Svetaca: Bertrand i Tadić spakovali tri boda, Peleova „haka“ kao simbol nadmoći Sautemptona! (VIDEO)

Levi bok Svetaca posebno se istakao na Sent Merisu. Dušan Tadić i Rajan Bertrand konstantno su "hranili" drugu stranu napada opasnim centaršutevima, a dva fantastična rešila su utakmicu za svega pet minuta - 2:0

Bornmut nije imao šta da traži na Sent Merisu i nakon večerašnjeg meča sa Sautemptonom jasno je da mu predstoji grčevita borba za opstanak u Premijer ligi. Sveci su pred svojim navijačima pokazali snagu i definitivno pokazali da im nije mesto u donjem delu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tabele, već da mogu da se bore za visok plasman, a što da ne i za mesto koje vodi u Ligu Evrope. Ipak, izabranici Ronalda Kumana u nastavku sezone moraju da odigraju baš kao što su to učinili protiv novopečenog prvoligaša - 2:0 (2:0).

Levi bok Svetaca posebno se istakao na Sent Merisu. Dušan Tadić i Rajan Bertrand konstantno su "hranili" drugu stranu napada opasnim centaršutevima, a dva fantastična rešila su utakmicu za svega pet minuta. Prvo je nekadašnja velika nada Čelsija u 31. minutu, posle odličnog prodora, na drugoj stativi pronašla Stivena Dejvisa, kome nije bilo teško da dovede svoj tim u vođstvo, dok je samo pet minuta kasnije Dušan Tadić pravom majstorski nadmudrio Adama Smita, a potom fenomenalno pronašao Gracijana Pelea koji se samo poklonio i glavom matirao Adama Federičija.

Italijan je svoj šesti pogodak u Premijer ligi proslavio svojom vrstom čuvene "hake", a taj ratnički ples bio je samo potvrda apsolutne nadmoći Kumanovog sastava u tim trenucima.

Nastavak meča gotovo da je protekao u otaljavanju posla domaćeg tima, ali mu je posao značajno otežalo isključenje Viktora Vanjame u 78. minutu, pa je finiš protekao u jalovim napadima Bornmuta.

Svecima je ovo treća pobeda u poslednjih pet mečeva u Premijer ligi i ukupno peti meč u kojem nisu osetili gorčinu poraza, a šansu da produže taj niz imaće već narednog vikenda protiv Sanderlenda.

Bornmutu je ovo četvrti poraz u poslednjih pet mečeva, a u goste mu narednog vikenda stiže ambiciozni Njukasl.

PREMIJER LIGA - 11. KOLO

Subota:

Čelsi - Liverpul 1:3 (1:1)

/Ramires 4 - Kutinjo 45+3, 74, Benteke 83/

Svonsi - Arsenal 0:3 (0:0)

/Žiru 49, Košćelni 68, Kembel 74/

VBA - Lester 2:3 (1:0)

/Rondon 30, Lambert 84 penal  - Mahrez 57, 65, Vardi 78/

Kristal Palas - Mančester junajted 0:0

Mančester Siti - Norič 2:1 (0:0)

/Otamendi 67, Ture 88 - Džerom 83/

Njukasl - Stouk 0:0

Votford - Vest Hem 2:0 (1:0)

/Igalo 39, 48/

Nedelja:

Everton - Sanderlend 6:2 (2:1)

/Deulofeu 19, Kone 31, 62, 76 Koates 55, Lukaku 60 - Defo 45, Flečer 50/

Sautempton - Bormut 2:0 (2:0)

/Dejvis 31, Pele 36/

Ponedeljak:

21.00 Totenhem - Aston Vila

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.