Leverkuzen se vratio iz mrtvih i eliminisao Štutgart iz Kupa

Izvor: B92, 06.Feb.2024, 23:45

Leverkuzen se vratio iz mrtvih i eliminisao Štutgart iz Kupa

Fudbaleri Bajer Leverkuzena plasirali su se u polufinale Kupa Nemačke.

Oni su u meču četvrfinala na svom terenu eliminisali Štutgart sa 3:2.

Dva puta su fudbaleri Štutgarta imali vođstvo na ovom meču, ali na kraju ipak nisu mogli da odnesu pobedu sa ovog meča.

Bio je to duel prvoplasirane i trećeplasirane ekipe Bundeslige. I ono što je takođe interesantno jeste da su oba meča ove dve ekipe završena nerešenim rezultatom. Ali na ovom meču četvrtfinala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kupa Nemačke.

Junak pobede Apotekara koji su pravi hit ovosezonskog izdanja Bundeslige, je bio štoper domaćih, Nemac Džonatan Ta, koji je svojim golom u 90. minutu doneo pobedu Leverkuzenu.

Bio je to sjajan centaršut sa leve strane, a Nemac je bio zaboravljen na drugoj stativi i glavom je loptu poslao u mrežu.

Pre toga goleadu je otvorio Valdemar Anton koji je svoj tim doveo u vođstvo u 11. minutu, kada je glavom posle kornera loptu smestio u mrežu domaćih.

Tim rezultatom se otišlo na poluvreme, da bi posle samo pet minuta igre Robert Andrič izjednačio rezultat kada je topovskim udarcem van kaznenog prostora savladao golmana Štutgarta.

Ali radovanje navijača domaćih nije dugo trajalo, jer je Kris Fihrih vratio prednost svom timu posle samo osam minuta igre.

Međutim Ali Adli nije dozvolio da njegov tim bude u minusu na svom terenu, pa je tako od 66. minuta rezultat na Baj areni ponovo bio izjednačen. I onda je na scenu u 90. minutu stupio Džonatan Ta i Leverkuzen se plasirao u polufinale Kupa.

Leverkuzen je do sada jedina ekipa iz Bundeslige koja se plasirala u polufinale Kupa, to su dosada učinili Kajzerslautern i Fortuna Dizeldorf.

Ovo je prava uvertira za narednu utakmicu Leverkuzena, koji će u Bundesligi igrati protiv Bajerna iz Minhena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajer Leverkuzen pobedio Štutgart i plasirao se u finale Kupa Nemačke

Izvor: Danas, 06.Feb.2024

Fudbaleri Bajer Leverkuzena plasirali su se večeras u polufinale Kupa Nemačke, pošto su na svom trenu pobedili Štutgart sa 3:2.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.