Levante i Valjadolid ispustili Real Madrid

Izvor: Mondo, 10.Nov.2018, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Levante i Valjadolid "ispustili" Real Madrid

Levante bio na dobrom putu da nastavi uspešan niz, ali je primio tri gola u finišu i ostao na šestog mesta sa Realom. U subotu, Valjadolid je takođe ispustio priliku da pretekne prvaka Evrope na tabeli.

U petak uveče i subotu oko podneva, fudbaler Levantea i Valjadolida ispustili su priliku da preteknu prvaka Evrope.

Bar do nedelje u 20.45, kada bude počela utakmica na "Balaidosu", Real Madrid ostaće na deobi šestog mesta Primere sa "žabama" iz Valensije i "puselanosima" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iz Valjadolida.

Sledeći, su na potezu Hetafe, koji od 16.15 dočekuje Valensiju i Đirona, koja u 20.45 igra sa Leganesom.

Fudbaleri Levantea ušli su u 12. kolo Primere posle četiri pobede i jednog remija. Bili su na dobrom putu da nastave odličan niz i probiju se u grupu timova od trećeg do petog pesta, koji imaju po 20 bodova, međutim, gosti iz San Sebastijana uspeli su da za 10 minuta postignu tri gola i prekinu niz od tri utakmice bez pobede:

Levante - Real Sosijedad 1:3!

Brzo je domaćin došao do prednosti, pogotkom Ćeme u 4. minutu, ali se upornost Sosijedadovih igrača isplatila. Prvo Ernandez u 73, pa Huanmi u 77. i na kraju Ojarzabal u 83. minutu režirali su preokret. Odbrana domaćih u tim akcijama kao da nije postojala...

U "matine" terminu ovog 12. kola, poslednjeg pred novembarsku pauzu zbog UEFA lige nacija, pred 16.000 navijača okupljenih po kiši i vetru na "Hoze Zorilji", nije bilo golova:

Valjadolid - Eibar 0:0

Serhiov sastav, koji je u prošlom kolu imao periode perfektne igre na "Santijago Bernabeu" stadionu i na kraju kući poneo poraz od 2:0 "zaslužen" autogolom jednog i faulom za penal drugog štopera, trebalo bi da bude prezadovoljan što je osvojio bod u duelu sa Baskijcima.

"Hrabri mali Eibar" igrao je ofanzivno, tražeći tek drugu pobedu ove sezone na strani, ali golman ljubičasto-belih Đordi Masip bio neprelazna prepreka po terenu na kom je bilo teško igrati, ali i braniti. Čak i kada je Arnaic Arbilja u 77. minutu dobio drugi žuti karton zbig igranja rukom i primorao trenera Hozea Mendilibara na prinudnu izmenu, domaćin to nije znao kako da iskoristi.

Jedan šut u okvir gola, na kom je i po oporavku našeg reprezentativca Marka Dmitrovića ostao veteran Asijer Reisgo, najbolje svedoči o tome kako je igrala ekipa, koja se prošle sezone kroz plej-of domogla Primere i to sa petog mesta na kraju sezone u Sekundi.

U međuvremenu, vlasnik 51 odsto akcija Valjadolida postao je legendarni Ronaldo Nazario da Lima.

Rezultati 12. kola:

petak

Levante - Real Sosijedad 1:3 (1:0)

/Ćema 4 - Ernandez 73, Huanmi 77, Ojarzabal 83/

subota

Valjadolid - Eibar 0:0

Hetafe - Valensija 16.15

Atletiko Madrid - Atletik Bilbao 18.30

Đirona - Leganes 20.45

nedelja

Alaves - Ueska 12.00

Barselona - Betis 16.15

Rajo Valjekano - Viljareal 18.30

Sevilja - Espanjol 18.30

Selta - Real Madrid 20.45

Tabela: Barselona 24, Espanjol 21, Sevilja 20, Atletiko Madrid 20, Alaves 20, Real Madrid 17, Levante 17, Valjadolid (+1) 17, Hetafe 16, Đirona 16, Real Sosijedad (+1) 16, Eibar (+1) 15, Selta 14, Betis 13, Valensija (+1) 11, Viljareal 10, Atletik Bilbao 10, Leganes 9, Rajo Valjekano 6, Ueska 6.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.