Letonija slomila Italiju u meču bez velikog takmičarskog značaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2023, 13:05

Letonija slomila Italiju u meču bez velikog takmičarskog značaja

Presudio Gražulis.

Reprezentacija Letonije savladala je Italiju 87:82 u utakmici za razigravanje od petog do osmog mesta.

Selekcija sa Baltika boriće se za petu poziciju u subotu protiv boljeg iz duela Litvanija – Slovenija koji je na programu u 14.30 časova, dok će Italija igrati za sedmo mesto protiv poraženog iz pomenutog meča.

Italijani su igrali bez najboljeg igrača Simonea Fontekije, ali su i pored toga imali 13 poena prednosti u prvoj četvrtini. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Letonci su uspeli da se saberu i odu na veliki odmor sa prednošću, 46:42.

Izabranici Luke Bankija vodili su u poslednjem kvartalu 74:62 u 36. minutu, ali su “azuri” posle trojke Spisua uspeli da smanje na 84:82 na 40 sekundi do kraja.

Međutim, Gražulis je pogodio za tri poena i tu je bio kraj, 87:82.

Upravo je Andrejs Gražulis bio najbolji u selekciji Letonije sa 28 poena i fantastičan procenat šuta, 9/10 za dva, 3/3 za tri.

Luiđi Datome, koji odlazi u penziju posle Mundobasketa, bio je najefikasniji u Italiji sa 20 poena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.