Letnji kamp za decu na prostoru kikindske Suvače

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2022, 12:36

Letnji kamp za decu na prostoru kikindske Suvače

Na prostoru kikindske Suvače, tokom ove nedelje održava se kamp za decu nižeg školskog uzrasta. Ove godine, akcenat je stavljen na pojmovima prirode, koji se usvajaju kroz konkretan rad sa biljkama. Uz to, igraju se i zaboravljene igre krpenjačom i krajcarice.

Letnji kamp Narodnog muzeja u Kikindi, koji se organizuje više od decenije, okupio je tridesetak dece uzrasta od sedam do 12 godina. Na prostoru starog mlina, kroz radionice i igre, đaci nastavljaju da uče.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Suvača u Kikindi idealna je lokacija za sticanje novih znanja i veština, budući da ni visoke temperature ne smetaju u unutrašnjosti starog objekta ili u hladu velikog oraha. Boravak na otvorenom uz učenje tako dobija novu dimenziju:

„Cilj nam je da deca na kreativan i zabavan način nešto nauče, da to ne bude kao u školi obaveza, nego da kroz igru nešto nauče i verujem da deca zaista to pamte. Nakon mnogo godina, sretnem kampere koji su učestvovali pre 10 godina i bude im baš drago“, kaže etnolog Slavica Gajić.

Uz igre krpenjačom, krajcarice i sadnju biljaka, prvi dani raspusta za najmlađe školarce u Kikindi protiču radno. Kamp se završava u subotu, kada će biti napravljen i dramski igrokaz o svemu naučenom na Suvači.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.