Izvor: MozzartSport.com, 26.Apr.2021, 23:15

Lester-anačo! (VIDEO)

Ponovo gol, u četvrtoj utakmici zaredom, ovog puta u pobedi nad Kristal Palasom

Keleči Iheanačo je razlog zbog kojeg je Lester ostaje legitimni kandidat za Ligu šampiona! Ovaj čovek kada daje golove – to radi isključivo u rafalu i respektabilnim nizovima.

Ponovo je nigerijski centarfor ogrnuo plašt i bio presudna figura Lesterove pobede! Pao je Kristal Palas u tesnom okršaju (2:1), a Iheanačo je bio strelac pobedonosnog gola u 80. minutu kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je vezao četvrtu utakmicu da je tresao mrežu. Bio je jedan od vinovnika sigurne pobede nad VBA, sada je to učinio u svom stilu – kada je Lesteru najviše bio potreban trezven napadač ubilačkog instikta!

Taman kada je zaličilo da bi utakmica na King Pauer stadionu mogla da se završi remijem koji bi dodatno zakuvao trku za treću i četvrtu poziciju i Ligu šampiona, Iheanačo je bukvalno ni iz čega izvukao udarac kojim je zatresao mrežu Guaite i konačno slomio otpor upornog tima Roja Hodžsona. Deseti ligaški gol u sezoni, sedamnaesti u svim takmičenjima, peti u ove četiri poslednje utakmice kako redovno pogađa u centar!

Zaslužili su gosti iz Londona makar bod, ali su skupo platili neiskorišćene šanse. Tu prvenstveno mislimo na katastrofalnu reakcju Jaira Ridevalda samo pet minuta pošto je Timoti Kastanj doneo izjednačenje Lesteru na otvaranju drugog poluvremena. Kakva je to šansa bila i u kakav se ćorak pretvorila! Otvorili su gosti strašnu kontru, Ridevald je bio bukvalno više od pet metara ispred Džonija Evansa i sam pred Kasperom Šmajhelom, a umesto da pokuša sam da završi on je hteo da asistira Kristijanu Bentekeu i napravio grešku koja je Palas koštala možda čak i tri boda! Evans je fantastično reagovao na Ridevaldovu nesebičnost i počistio opasnost ispred svog gola što je samo dodatno otvorilo utakmicu.

Lester je nastavio da vrši pritisak na odbranu gostiju u narednim minutima, Džejmija Vardija večeras nisu slušale ni noge, ni glava, pa je na kraju u herojskom stilu uskočio Iheanačo pogotkom kojim je doveo klupu do stanja ekstaze.

Mogao je Lester i do ubedljivije pobede, ali je u prvom minutu nadoknade Ajoze Perez ispustio nesebičnu asistenciju Iheanača, mada je i sam bio uhvaćen u ofsajd zamku. Dobra vest za goste je ta što je Vilfred Zaha konačno postigao gol pošto se oporavio od povrede i to tek u sedmom meču pošto se vratio. Nekadašnji reprezentativac Srbije Luka Milivojević igrao je 83 minuta.

PREMIJER LIGA – 33. KOLO

Petak

Arsenal - Everton 0:1 (0:0)

/Leno 76ag/

Subota

Liverpul - Njukasl 1:1 (1:0)

/Salah 3 - Vilok 90+4/

Vest Hem - Čelsi 0:1 (0:1)

/Verner 43/

Šefild Junajted - Brajton 1:0 (1:0)

/Mekgoldrik 19/

Nedelja

Vulverhempton - Barnli 0:4 (0:3)

/Vud 15, 21, 45, Vestvud 85/

Lids - Mančester junajted 0:0

Aston Vila - VBA 2:2 (1:1)

/El Gazi 9, Dejvis 90+2 - Pereira 23, Mings 47AG/

Ponedeljak

Lester - Kristal Palas 2:1 (0:1)

/Kastanj 50, Iheanačo 80 – Zaha 12/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.