Izvor: MozzartSport.com, 11.Maj.2020, 17:47

Lesor o onom promašaju: Definitivno najgora uspomena karijere, ne znam zašto nisam zakucao

"I do danas mislim o tom promašaju i o tome šta bi se dešavalo i kako bi se dalje stvari odvijale da sam dao koš tada"

Na pomen Matijasa Lesora navijači Crvene zvezde verovatno odmah pomisle na onu završnicu finala ABA lige u Podgorici i momenat koji je crveno-bele koštao gubitka igranja u Evroligi.

Lesor je promašio za pobedu i sve je propalo, a ovaj košarkaš u razgovoru za Sport Klub ističe da mu i dan-danas to padne na pamet. Vrti film >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kako je moglo da bude.

Kada je taj detalj u pitanju - nema dilemu.

"Definitivno najgora uspomena iz moje dosadašnje karijere, i do danas mislim o tom promašaju i o tome šta bi se dešavalo i kako bi se dalje stvari odvijale da sam dao koš tada. Zapravo, prošle sezone sam u Unikahi imao istu takvu situaciju kada je Brajan Roberts promašio šut, i zakucao sam ovog puta. Ne znam ni sâm zašto u Podgorici nisam zakucao, devet od deset puta bih u toj situaciji dao koš, a to je bio taj deseti. Nisam imao sreće – kao što sam već rekao, osećam se da dugujem timu i navijačima nešto. Kada bih mogao da vratim vreme bih, a ako se nekada vratim u klub, trudiću se da se iskupim“, rekao je Lesor zaSport Klub.

Cela atmosfera u Podgorici bila je uzavrela, čega se Lesor najviše seća?

Ambijent je bio vrlo loš, čak i tokom ligaškog dela sezone. Sećam se da je nešto eksplodiralo odmah do mene, neki kao vatromet, i da mi je opeklo nogu. U plej-ofu su navijači pljuvali igrače i vređali ih, Džejmsa (Feldina), Dilana (Enisa) i mene i na rasnoj osnovi. Toliko sam želeo da ih pobedimo i da nateramo te navijače da je..no umuknu, ali nažalost, nismo uspeli. Video sam i prošle sezone kakva je atmosfera bila, još gora nego kada sam ja bio u timu, ABA liga mora nešto da uradi tim povodom – nije bezbedno za igrače i za sve ostale“, istakao je bivši košarkaš Zvezde.

Kako bi opisao trenera Dejana Radonjića i šta si naučio od njega?

Izuzetno je dobar trener, orijentisan na odbranu. I on ima mnogo iskustva, legenda je u Srbiji, pogotovo za navijače Crvene zvezde, ali svi ga priznaju kao sjajnog trenera. Prevashodno sam od njega naučio mnogo o odbrani – pokazao mi je kako svrsishodnije da se krećem, kako da čitam igru i da pokušavam da predvidim šta će se desiti, na toj strani terena je njegov uticaj na mene bio najveći“.

Ostatak intervjua pročitajte na Sport Klubu...

FOTO: © MN Press

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.