Lesor hoće sa PAO isto što i sa Partizanom

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 19:24

Lesor hoće sa PAO isto što i sa Partizanom

Francuski centar dao je izjavu za zvanični sajt svog novog kluba u kojem će naredne sezone ciljati najviše domete.

Grčki Panatinaikos je pokazao šta mu je cilj naredne sezone dovođenjem trenera Atamana, Luke Vildose i za sada poslednjeg pojačanja - Matijasa Lesora.

Dosadašnji centar crno-belih nije odoleo ponudi Atinjana i staviće se na raspolaganje turskom treneru u novoj sezonu u kojoj slavni klub, očito i vrlo jasno, želi da povrati primat u Evropi posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina lutanja.

"Neobično sam srećan što sam postao deo Panatinaikosa. Klub nije imao zapažen uspeh poslednjih godina ali sada su aspiracije povratak na nivo na kom ovaj klub i pripada. Nešto slično je bilo i sa Partizanom minule sezone. Dopada mi se što ću biti deo tog plana i vidim to kao veliki izazov za mene", rekao je Lesor za zvanični sajt grčkog kluba.

Lesor je iz najtrofejnijeg srpskog kluba karijeru nastavio u najtrofejnijem grčkom košarkapkom kolektivu.

"Svi znaju veliku istoriju Panatinaikosa u evropskim okvirima i evropske titule kluba. Lično, svestan sam da je ovo velika organizacija sa isto tako velikim zahtevima i očekivanjima, nešto što mi je već rekao Joanis (Papapetru). U novoj sezoni, imaćemo izuzetnu takmičarsku ekipu i jedva čekam da sve počne.

Na kraju je rekao da je o prelasku u PAO razgovarao sa saigračem iz Partizana Papapetruom i otkrio šta mu je ovaj savetovao:

"Da, pričao sam sa Joanisom. Pričao mi je puno o Grčkoj, o životu ovde generalno, o Panatinaikosu kao organizaciji i navijačima. Doneo sam odluku da dođem ovde zbog veličine kluba i veliek baze navijača, ali i zbog izazova da budem deo nastojanja kluba da se vrati tamo gde pripada".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.