Izvor: MozzartSport.com, 25.Sep.2021, 20:11

Lepotica sezone i lud finiš na Meaci: Inter promašio penal za veliki preokret, VAR isekao Boginju Provincije (VIDEO)

Na kraju pravednih 2:2

Napadao je Inter, uzvraćala Atalanta. Napadala je Atalanta, uzvraćao je Inter. I tako više od 90. minuta. Oba tima će žaliti za celim plenom, ali Gasperini i Inzagi mogu sa osećajem ponosa tokom subote veče da prelistavaju dešavanja sa Đuzepe Meace, jer su, bez ikakve sumnje, priredili najbolji meč ovogodišnjeg italijanskog prvenstva. Na kraju je bilo 2:2, uz dodatak da je domaćin pet minuta pre kraja promašio najstrožu kaznu. Posle pomračenja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uma Meriha Demirela i nepotrebnog igranja rukom, Dimarko je uzdrmao prečku. Totalno ludilo u finišu dopunio je pogodak Pikolija za trijumf.

Inter je na krilima Lautara Martineza odlično otvorio utakmice, zatim je ukrajinski bombarder Ruslan Malinovski napadao Damira Handanovića i kompletnu odbranu Intera. Na kraju Neroazuri su odličnom igrom u nastavku poništili sav trud Gasperinijeve čete i zasluženo stigli do boda. Za još jedan dokaz da će Inter i pored odlaska Lukakua i Ašrafa Hakijema ponovo biti legitiman kandidat za titulu.

Pohvale je zaslužila Atalanta. Boginja Provincije je podsetila na „ona svoja“ izdanja, kada protivnik ne može da sakrije sve rupe. Atalanta nije imala samo konstantnost i nije umela da reaguje na izmene Simonea Inzagija kojima je promenio ritam meča.

Videlo se još od prvog zvižduka da će publika u Milanu da uživa. I povremeno da u stanju egstaze prati poteze domaćih igrača. Kao onaj u petom minutu. Idealno je centrirao Barela, a još bolje je Lautaro Martinez napao loptu i volejom pogodio mrežu Atalante.

Loše je prolazila Boginja Provincije na prethodnim gostovanjima Interu. Ali je okove prošlosti skinula već u prvom poluvremenu. Najviše zahvaljujući Ruslanu Malinovskom. Ukrajinski vezista je brutalnim udarcem sa 25 metara još jednom demonstrirao kakvu levicu ima. Nije mogao ništa Handanović u 30. minutu, da bi vrlo brzo zaustavio udarac Malinovskog, ali sputivši ga na nogu Toloiju.

Imala je u tom trenutku Atalanta igru, Inter sae ništa nije pitao. Ali pokazao je Inzagi u nastavku da ima štof za najleoše trenersko odelo. Ubacivanjem Dimarka, Vesine i Danfrisa promenio je fiozomiju igre izgubljenog tima. Atalanta nije imala odgovor na promenu formacije.

Kao plod svega toga videli smo izjednačenje u režiji Džeka. I uvod u lud finiš. Inter je nastavio u istom stilu. Raspala se igra Atalante, što se videlo po reakciji Demirela koji je bespotrebno igrao rukom.

Demarko je uzdrmao prečku i dao veštačko disanje gostima. Prihvatili su poklon , ponetirali preko Pikolija, ali je gol poništen posle intervencije VAR-a. Videlo se da je lopta pre toga napustila igru.

SERIJA A - 6. KOLO

Specija - Milan 1:2 (0:0)

/Verde 80 - Maldini 48, Dijaz 86/

Inter - Atalanta 2:2 (1:2)

/Martinez 5, Džeko 71 - Malinovski 30, Toloi 38/

20.45: (2.75) Đenova (3.20) Verona (2.85)

Nedelja

12.30: (1.40) Juventus (4.90) Sampdorija (9.00)

15.00: (2.709 Empoli (3.35) Bolonja (2.80)

15.00: (1.45) Sasuolo (4.70) Salernitana (8.00)

15.00: (2.95) Udineze (3.20) Fjorentina (2.65)

18.00: (2.70) Lacio (3.35) Roma (2.80)

20.45: (1.27) Napoli (6.75) Kaljari (11.0)

Ponedeljak

20.45: (3.60) Venecija (3.35) Torino (2.20)

***kvote su podložne promenamama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.