Izvor: MozzartSport.com, 07.Avg.2021, 13:49

Leotarova domaća premijera, derbi pod Bijelim Brijegom, Tomo Ivković debituje na klupi Želje

Danas na programu 4. kolo šampionata Bosne i Hercegovine

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se danas utakmicama 4. kola, a subotnji maraton kreće iz Trebinja (17.00), preko Tuzle (19.00), pa do Mostara (21.00).

17.00: (4,30) Leotar (3,35) Tuzla Siti (1,82)

Period od sedam godina, tri meseca i tri dana, trebao je da prođe da se premijerligaški fudbal ponovo vrati na stadion Police u Trebinju. Istina, jeste četvrto kolo, ali je povratnik >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u društvo najboljih sva tri ovosezonska meča odigrao kao gost. Prvo trijumf nad Radnikom (1:2), potom remi sa Borcem (0:0), te na koncu minimalan poraz od Slobode (1:0). Osvojena četiri boda i dokaz da nisu zalutali u BiH elitu, samo je još više navijačima prvog šampiona zajedničke Premijer lige, dao razloga da se požele domaćih utakmica.

Naravno, svesni su i u klubu koliko će im podrška sa tribina značiti pa je i fudbaler Standarda iz Liježa Gojko Cimirot, koji je prve fudbalske korake napravio upravo u trebinjskom klubu, uputio poruku navijačima da budu 12. igrač u meču sa Tuzla Sitijem. Svestan je i Branislav Krunić, strateg domaćih, idealne prilike da upiše prvu domaću "trojku", pogotovo zbog činjenice da ima na raspolaganju sve igrače, jer su se nakon suspenzije vratili Marko Perišić i Đoko Milović, koji su ovog leta stigli iz sarajevskog Olimpika, dok lagano u ritam ulaze Ognjen Todorović i Asim Zec.

Ipak, da bi se došlo do pobede nad Tuzla Sitijem mora se odigrati sjajna utakmica, jer je tim koji sa klupe predvodi Husref Musemić, pokazao da će ove godine biti jedan od glavnih konkurenata za vrh tabele. Upisali su šest bodova u dve utakmice, savladavši Sarajevo i Željezničar, dok je meč sa Borcem odložen. Gosti svakako važe za favorita, što zbog većeg iskustva u Premijer ligi, što zbog realno kvalitetnijeg kadra, ali se domaći uzdaju u euforiju koja odavno nije viđena u Trebinju.

19.00: (2,20) Sloboda (3,30) Široki Brijeg (3,45)

Ni najveći optimisti u Tuzli nisu mogli pre početka sezone pomisliti da će njihova Sloboda držati čelo tabele. Tri odigrana kola i tri pobede. Potpuno neočekivano i za najvatrenije navijače crveno-crnih. Istina, jesu imali nešto lakši raspored Rudar Prijedor (1:0), Radnik Bijeljina (2:1 i Leotar (1:0), ali daleko od toga da im se može osporiti saldo od maksimalnih devet bodova. Čak je i najzvučnije pojačanje u ovom prelaznom roku, Mladen Veselinović, istakao da se nije nadao ovakvom početku, pa je jasno da je trener Mladen Žižović uspeo napraviti pravo malo čudo.

Da stvar za Slobodu bude bolja opet su domaćini, što je svakako idealna prilika da se nastavi fantastična forma. Pogotovo, uzevši u obzir činjenicu da gosti iz Širokog Brijega na Tušanj stižu poprilično uzdrmani. Razlog je smena trenera, jer nakon tri remija Zrinjski (0:0), Rudar Prijedor (1:1), te Radnik (0:0), Toni Karačić i njegovi pomoćnici spakovali su kofere. Tako će Širokobriježane danas na Tušnju predvoditi dosadašnji član stručnog štaba Jure Ivanković, i pokazati da li je smena trenera bila pozitivan ili negativan šok za ekipu.

21.00: (1,60) Zrinjski (3,70) Željezničar (5,40)

Bez ikakve dileme, derbi ove runde igra se Pod Bijelim Brijegom u Mostaru, gde će Zrinjski ugostiti sastav Željezničara. Plemići su u prošlom kolu svu svoju snagu pokazali na Koševu, gde su poprilično rutinski savladali Sarajevo (0:2). Pokazao je Sergej Jakirović da nije bez razloga potpuno renovirao ekipu tokom leta i da očigledno ima jasan plan kako da ove sezone bude u samom vrhu.

Osim trijumfa nad Sarajevom, Zrinjski je u prvom kolu remizirao na Pecari sa Širokim (0:0), dok je u međuvremenu odgodio meč sa gradskim rivalom Veležom.

Pregrmeli smo Pecaru i Koševo i sada smo motivisani da ostvarimo novi dobar rezultat. Naravno da smo gledali Želju. Vodi ih jedan jako dobar trener s kojim se znam iz Hrvatske. Pravio je dobre stvari gde god je bio, a udario je temelj današnje Lokomotive Zagreb. Nije mu prvi put da radi sa mladim igračima, a ne znam da li BiH javnost zna da su kroz njegove ruke prošli Brozović, Antolić, Pjaca, Ivanušec, Majer… Ima dosta iskustva i već je udario pečat u Željezničaru. To je mlada i poletna ekipa, koja puno radi. Kao što smo mi napravili zaokret i oni su. Naravno da smo mi favorite jer igramo u Mostaru i učinićemo sve da pobedimo”, istakao je kormilar Zrinjskog Sergej Jakirović.

Ako se pred početak sezone od nekoga mogla očekivati loša sezona to je sasvim sigurno bio Željezničar. O razlozima smo već pisali. Loša finansijska situacija, kašnjenje sa pripremama, skroman i podmlađen igrački kadar. Međutim, kada se neko dosetio da na klupu dovede Tomislava Ivkovića čini se da je napravio pravi potez. Bar za sada. Iskusni hrvatski stručnjak je u prethodna tri kola osvojio četiri boda. Istina, nije to Bog zna kakav rezultat, ali s obzirom da je u ovom trenutku Željezničar najmlađa ekipa u ligi, trenerski rukopis se dobrano vidi. Rastrčana Željina deca, prvo su namučila banjalučkog Borca (1:1), primivši gol tek pred sam kraj susreta. Nakon toga, vodili su i Tuzlu Siti pa poraženi (1:2), što je svakako bio plod kašnjenja sa pripremama, te onda u prošlom kolu ostvaren je trijumf nad Posušjem (1:0), kao najava apsolutnog povratka u takmičarski ritam.

Dovoljno da se punih pluća otputuje u Mostar favorizovanom rivalu, ali bez bele zastave.

Zrinjski je odlična ekipa, vrlo dobro vođena od strane mladog i inteligentnog trenera koji napreduje iz dana u dan. Doveo je brze igrače, koji igraju brzo, agresivno, pametno skraćuju prostor i igraju tačno onako kako on želi. Ja poznajem taj način, jer smo u Hrvatskoj igrali jedan protiv drugoga. Sigurno, Zrinjski je u ovom momentu ekipa koja igra najbrži i najagresivniji fudbal. Imaju potentne igrače i favorit je. To ne znači da mi tamo idemo sa belom zastavom. Želimo odigrati mušku, karakternu, borbenu utakmicu i nadam se doneti pozitivan rezultat”, istakao je šef struke tima sa Grbavice Tomislav Ivković, kojem će ovo ujedno biti i zvanični debi na klupi Željezničara, jer je u ranijim utakmicama zbog problema sa radnom dozvolom, ekipu morao voditi sa tribina.

BiH 1 - 4. KOLO

Subota

17.00: (4,30) Leotar (3,35) Tuzla Siti (1,82)

19.00: (2,20) Sloboda (3,30) Široki Brijeg (3,45)

21.00: (1,60) Zrinjski (3,70) Željezničar (5,40)

Nedelja

16.55: (7,25) Posušje (4,10) Borac (1,43)

17.00: (3,90) Rudar (3,10) Sarajevo (2,00)

19.00: (4,70) Radnik (3,30) Velež (1,77)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.