Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2021, 00:24

Leon četiri godine ne ume protiv Žinjaka i Tigresa

Meksiko 1: Noćas počinje polufinale Aperture između Tigrova i Lavova

Četvrtfinale meksičke Aperture donelo je sa sobom i određena iznenađenja. Prvenstveno se to odnosi na Pumas, koji je bio otpisan u poslednjem kolu ligaškog dela takmičenja, a sada se nalazi pred finalom, na čijem putu mu se isprečio Atlas iz Gvadalahare. Ipak, drugi polufinalni par, čiji je okršaj na program noćas (04.00) može se reći je i očekivan za razliku od prethodno spomenutog, a čine >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ga još dva kluba čiji se nadimci povezuju sa velikim neukrotivim mačkama - Tigres i Leon.

Ovaj dvomeč obećava uzbudljive i interesantne utakmice pre samog finala. Oba sastava izborila su se za direktno učešće u četvrtfinalu Aperture. Tigrovi su u ligaškom delu formata zauzeli treću poziciju sa 29 osvojenih bodova, dok su Lavovi svoj put do eliminacione faze obezbedili sa jednog mesta niže i sa zaostatkom od samo jednog boda u odnosu na noćašnjeg rivala.

04.00: (1,95) Tigres (3,35) Leon (4,20)

Domaći su u četvrtfinalu za protivnika imali Santos Lagunu, a prvi meč odigran na Korona stadionu u Toreonu, po ekipu Migela Erere počeo je na najgori mogući način. Zeleno-beli su već u 12. minutu vodili sa 2:0 golovima Dijega Valdesa i Eduarda Agirea. Konsolidovanje redova u ekipi Tigresa viđeno je tek u drugom delu igre, a 15 minuta pre kraja susreta prva zvezda tima Andre Pjer-Žinjak prepolovio je prednostdomaćina. Revanš meč odigran je tri dana kasnije na Univerzitetskom stadionu u San Nikolasu, gde su Tigrovi uspeli da slome otpor Svetaca tek u 82. minutu golom Karlosa Salseda. Ukupan rezultat iz dvomeča bio je 2:2, a zahvaljujući pravilu koje propisuje meksički fudbalski savez, za duele u okviru Primera divizije, a koje se odnosi na nerešen ishod u eliminacionoj fazi, dalje ide ona ekipa koja je imala bolji plasman na tabeli u ligaškom delu takmičenja. U ovom slučaju, bio je to sastav iz predgrađa Montereja.

Sa druge strane, i Leon je preokretom u četvrtfinalnom dvomeču protiv Pueble dospeo među najbolja četiri tima Aperture. Posle poraza od 2:1 u prvom duelu, izabranici Arijela Olana uspeli su da u revanšu na svom Nuevo Leonu pobedom od 2:0 i golovima ekvadorskog veziste Anhela Mene, preokrenu ukupan rezultat na 3:2.

Obe ekipe za ovaj duel praktično će imati kompletan sastav osim vrlo mogućeg izostanka Argentinca Gvida Pizara u timuTigrea. Defanzivni vezista je doživeo tešku povredu mišića desne budine na utakmici protiv Santosa, i sve ukazuje da neće biti sastavni deo ovog meča. Uprkos tome, domaći sastav i dalje naginje ulozi favorita, zbog neverovatnog nivoa igre koji je zastupljen u napadu ove ekipe, zahvaljujući Nikolasu Lopezu i Andreu-Pjeru Žinjaku.

Statistika nije na strani gostiju, čija bi potražnja i sećanja za pobedom protiv Tigresa morala da se preseli na turnir Aperture iz 2017. godine, kada je Leon pobedio ovog rivala kod kuće sa 1:0. Ipak, prošlo je više od četiri godine kako tim iz provincije Gvanahuato nije uspeo da slavi na gostovanju u San Nikolasu. Od tog susreta do danas, a s obzirom na utakmice isključivo odigrane u nacionalnom prvenstvu, Tigres i Leon su se sastajali u ukupno 11 navrata, sa četiri pobede na strani sastava iz Montereja i sedam remija.

Ovo će biti treći put u poslednjih pet godina da se ove dve vrste divljih mačaka susreću u kratkim turnirima Ligilje, uz apsolutnu dominaciju Tigresa, koji je sve okršaje rešio u svoju korist. U polufinalu Aperture 2016. kada su došli do finala ukupnom pobedom od 3:1. Posle toga u četvrtfinalu Aperture 2017, Tigres je i tada napredovao u nerednu fazu zahvaljujući svojoj poziciji na tabeli posle nerešenih 2:2, i na kraju su se susreli u finalu Klausure 2019, u kojoj su slavili minimalnim rezultatom. U ligaškom delu, Tigres i Leon su se sastali u osmom terminu na Univerzitetskom stadionu, gde su bili izjednačeni 2:2.

Obe ekipe su se već sastajale u ligaškom delu ove sezone, a meč na ovom istom stadionu završen je nerešenim ishodom 2:2. Rejmundo Fulgensio i Luis Kinjones postigli su golove za domaći tim, a Elijas Ernandez i Anhel Mena za goste.

MEKSIKO 1, APERTURA - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Četvrtak

04.00: (1,95) Tigres (3,35) Leon (4,20)

Petak

04.00: (2,45) Pumas (3,00) Atlas (3,20)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.