Lenoks Luis ne razmišlja o povratku

Izvor: B92, 05.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lenoks Luis ne razmišlja o povratku



Bivši svetsi bokserski šampion Lenoks Luis izjavio je u nedelju da ne postoji ništa što bi ga navelo da se vrati iz penzije.

Luis se povukao u februaru, sa 38 godina, i prvi je aktivni šampion teške kategorije koji se penzionisao u poslednjih 50 godina.

"Šta god da mi ponude - nije dovoljno. U jednom trenutku života počnete da razmišljate o zdravlju i budućnosti. Pokušavao sam u životu da donosim odgovorne odluke, a ovo je sasvim sigurno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedna od najvećih", rekao je Luis.

Britanski šampion je rekao da ne oseća nostalgiju za ringom, niti da mu borba nedostaje.

"Nije baš da mi nedostaje borba i drago mi je što sam drugim bokserima dao priliku da se bore za titulu svetskog prvaka. Sada mogu da se opustim i gledam meč, a drugima da kažem da sam sve to već iskusio", objasnio je Luis.

On je prvi šampion teške kategorije koji se povukao sa titulom posle Rokija Marćana, pedesetih godina prošlog veka.

Luis se poslednji put borio juna prošle godine, kada je u Las Vegasu odbranio titulu protiv Ukrajinca Vitalija Klička. Kličko je vodio u bodovima, ali je meč prekinut u šestoj rundi zbog velike posekotine na licu ukrajinskog borca.

Luis je rekao i da će uživo gledati kako Kličko sledeće subote brani titulu protiv Britanca Danija Vilijamsa, i ocenio je da će šampion uspeti da odbrani tron.

"Kada gledam statistiku i borbu, shvatam da Kličko ima ogromnu prednost. Dani ulazi u borbu kao autsajder. Ako zaista želi da pobedi, mora da ga napadne, razbije mu gard i udara ga u telo. Možda može da ga pobedi ako uspe da ga udari u lice i napraviekotinu", rekao je Luis.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.