Izvor: MozzartSport.com, 18.Jul.2021, 01:50

Lengle koči operaciju "Exit", Lion nudi pomoć Barsi oko Umtitija

Francuski klub ima želju da pozajmi svog đaka na godinu dana, ali jedino ukoliko Katalonci pristanu da plaćaju polovinu njegove sezonske plate

Nastavlja se operacija “Exit” u Barseloni. Sedmorica fudbalera već su napustila katalonski klub, međutim, svaki od njih bio je sitna riba, pa se očekuje da neko mnogo zvučnije ime, sa težim ugovorom, isprazni ormarić na Nou Kampu. I dok radi na najsitnijim detaljima Mesijevog ugovora, te trampi sa Atletikom, koja bi je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << oslobodila astronomskih primanja Antoana Grizmana, uprava Blaugrane istovremeno pokušava da se reši Klemona Lenglea.

Pokušava, ali joj baš i ne ide. Pošto se ovog leta u klub vratio Erik Garsija, a prošle sezone se Oskar Mingeza i Ronald Arauho uspešno probili u prvi tim, francuski štoper je ispao iz Kumanovog vidokruga. A u situaciji u kojoj se trenutno nalazi, Barselona ne može sebi da priušti štopera sa visokim primanjima na kojeg ni ne računa.

Prema navodima španskog novinara Đerara Romera Barselona je otpočela pregovore sa nekoliko neimenovanih premijerligaških klubova o potencijalnoj pozajmici sa pravom otkupa, uz napomenu da će klub koji se odluči da ga dovede, morati da plaća kompletna njegova primanja, ali katalonski Mundo Deportivo ističe da Lengle, barem za sada, uopšte ne razmatra opciju napuštanja Katalonije.

U pomoć bi, ipak, mogao da uskoči Lion. Drugi katalonski list, Sport, piše o želji francuskog kluba da na jednogodišnju pozajmicu vrati svog đaka Samjuela Umtitija. Pre tri godine, kada je pružao najbolje partije, Katalonci su sa Umtitijem produžili ugovor do leta 2023, pride ga nagradivši povišicom plate (18.000.000 evra godišnje), što u ovom trenutku predstavlja veliki problem, kako za Barselonu, tako i za Lion. Jer, kako naglašava Sport, Lion je spreman da dovede Umtitija samo ukoliko Blaugrana pristane da finansira polovinu njegovih godišnjih primanja.

I dok traju ubeđivanja sa dvojicom Francuza, Mesi čeka. Jer da bi Argentinac ponovo zvanično postao igrač Barselone, neko će morati da podnese žrtvu i napusti Nou Kamp.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.