Lenard preslišao Majami, Dankan rekorder, San Antonio na korak od titule (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Jun.2014, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lenard preslišao Majami, Dankan rekorder, San Antonio na korak od titule (VIDEO)

San Antonio je kao gost savladao Majami sa 107:86 (26:17, 29:19, 26:21, 26:29) i poveo sa 3:1 u finalnoj seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
(FOTO: AP)
Košarkašima San Antoniju sada nedostaje još samo jedna pobeda da bi stigli do šampionskog prstena, a najveće zasluge za novi trijumf u Majamiju pripadaju Kavaju Lenardu koji je, kao i u prethodnom meču, apsolutno zaslužio epitet najkorisnijeg aktera susreta (MVP).
Sa 20 poena Lenard je bio najefikasniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << u svom timu, sa 14 uhvaćenih lopti najbolji skakač meča, a sjajno izdanje kompletirao je sa tri „rampe”, tri ukradene lopte i tri asistencije.
Pored Lenarda noć između petka i subote u Majamiju obeležio je i krilni centar San Antonija Tim Dankan. Najpre je postao igrač sa najviše minuta u istoriji NBA plej ofa, prestigavši Karima Abdula Džabara, a potom i igrač sa najviše dvocifrenih učinaka u dve kategorije, takođe u utakmicama plej–ofa.
Sa 11 koševa i deset skokova Dankan je stigao do 158. „dabl-dabla” čime je nadmašio dosadašnjeg rekordera Medžika Džonsona koji je u plej of mečevima 157. puta ostvario dvocifren učinak u dve kategorije.

Uz Lenarda i Dankana zapažene role u pobedničkom timu imali su Toni Parker sa 19 i Peti Mils sa 14 poena.
Na suprotnoj strani Lebron Džejms je bio potpuno usamljen. Uz 28 koševa imao je i osam skokova. Podbacili su Kris Boš i Dvejn Vejd, koji su zajedno ubacili 22 poena, i uhvatili sedam lopti. Boš 12 koševa i pet skokova, Vejd 10 poena i dve uhvaćene lopte. Vejd je, pritom, iz igre pogodio tek tri puta iz 13 pokušaja.
Naredna utakmica igraće se u noći između nedelje i ponedeljka u San Antoniju, a Majami će pokušati da nadoknadi 3:1, što do sada u istoriji nije pošlo za rukom nijednom timu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

San Antonio na korak do titule

Izvor: RTS, 13.Jun.2014

San Antonio je stigao na korak do trofeja nakon još jedne pobede nad Majami od 107:86. "Kralj" i "vrelina" ponovo nemoćni protiv Kavaja Lenarda. Tim Dankan srušio dva rekorda...U nastavku finala plej ofa američke NBA lige San Antonio je kao gost savladao Majami sa 107:86 (26:17, 29:19, 26:21, 26:29)...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.