Lekuri atinski maraton

Izvor: B92, 09.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekuri atinski maraton

Kenijac Pol Lekura pobedio je na 26. atinskom Klasik maratonu, ali je senku na ovo takmičenje bacila smrt jednog od učesnika paralelnih trka.

Jedan 60-godišnji Grk kolabirao je dok se takmičio u trci na 10 kilometara, saopštili su organizatori. "On je kolabirao i brzo je dovezen u bolnicu, ali tamo je samo konstatovano da je umro od posledica srčanog udara", rekao je zvaničnik trke u Atini.

Lekura je istrčao rekord staze, a u cilj je ušao posle dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sata, 12 minuta i 42 sekunde. U konkurenciji žena prva je bila Japanka Tagami Mai sa dva sata, 36 minuta i 58 sekundi.

Atinski Klasik maraton trči se stazom za koju se pretpostavlja da je ista kao ona kojom je Filipides išao da javi da su Atinjani pobedili Persijance 490. godine pre nove ere - od mesta Maraton do Atine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.