Lekić od 2011. vozi samo reli

Izvor: B92, 17.Nov.2010, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekić od 2011. vozi samo reli

Aktuelni šampion u klasi SP na kružnim stazama Vojislav Lekić od naredne sezone menja disciplinu i klub.

Za sada jedini član Vitro rejsinga, Lekić će se za bodove boriti najverovatnije u Sitroenu DS3 R3 u reliju, najzahtevnijoj i najkompleksnijoj grani auto sporta.

Po zanimanju marketing menadžer, kada je shvatio šta će raditi naredne godine u slobodno vreme, za volanom sportskog automobila, Lekić je primenio stečena iskustva i inicirao sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svih reli vozača u prostorijama novoosnovanog kluba.

Odlučio sam, sledeće godine vozim samo reli i učiniću sve da to radim u sitroen DS3 R3. Sledeći potez bio je inicijalni sastanak za sve reliste koji imaju nameru da naredne godine voze kako bi smo videli šta nam je za činiti u 2011. godini. Želeo sam da se upoznam sa vozačima, da čujem kako je protekla sezona koja je za nama, kako razmišljaju i da im dam nekoliko predloga, o kojima bi razmišljali", rekao je Lekić.

Lekić je istakao i kakvi su uslovi posle sastanka.

U osnovi su pozitivni, što me čini optimistom. Naravno da je bilo po onoj narodnoj ’sto ljudi, sto ćudi’, ali smo i tome stali na kraj. Jednostavno sam ih zamolio da ne gubimo vreme pričajući šta sve ne možemo, već da budemo konstruktivni i razgovaramo o stvarima koje možemo da učinimo. Imam utisak da ćemo napraviti nešto na opšte zadovoljstvo", naglasio je Lekić.

Srpski automobilista je pojasnio i o kakvim predlozima se radilo.

Kao pravo, valja utvrditi koliko ćemo takmičenja organizovati naredne godine. Na osnovu toga, predlog je da se na početku sezone uplate kotizacije za sva prijavljena takmičenja, odnosno ako ih bude pet, da se u startu plate četiri i jedno bi bilo gratis. To je stara praksa i na takav način se osiguravaju i organizatori i posade. Drugo, da se na Srbija reliju odvojeno boduje prvi i drugi dan, što bi praktično bio plasman za sabiranje više, i da uvrstim Icin reli u zvanično bodovanje. Da se obavezno uvede hans, sa organizatorima iz okruženju razgovarati na temu, da njihov reli uvrstimo za naš šampionat i obratno. I da će Vitro rejsing organizovati jedan reli, to nije bio predlog, već tvrdnja", istakao je Lekić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.