Lekić: Uživam u svojih pet minuta

Izvor: B92, 13.Feb.2012, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekić: "Uživam u svojih pet minuta"

Subotu 11. februar u španskom fudbalu je obeležio srpski napadač Dejan Lekić jer je postigao dva gola za Osasunu u utakmici sa Barselona.

"Ko je mogao da očekuje ovu pobedu, ovakvu igru? Istina, sve je išlo na našu stranu, Barseloni nije odgovarao ni lošiji teren, vremenski uslovi, nije mogla da razvije prepoznatljivu igru. Još su nam moja dva pogotka dodatno dala krila, izdržali smo taj završni presing Katalonaca, napravili smo senzaciju", rekao je Dejan Lekić za "Večernje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novosti".

Lekić je rekao i da je možda svojim golovim doneo titulu Realu.

"Uživam u svojih pet minuta slave. Ko još može da se podiči da je postigao dva gola na utakmici protiv Barselone? Stvarno je učinak vredan pažnje, dao sam stotinu intervjua za manje od 24 časa, zovu sa svih strana, čestitaju. Igrači Barse su pružili ruku na kraju, ali bili su prilično utučeni. Eto, možda sam Realu doneo titulu, ko zna..."

"Navijam za Real, Barsa igra bolje"

Srpski napadač je ostavio iza sebe težak period u kome nije igrao.

"Nisam igrao pre dva meseca, hteo sam da odem iz kluba. Eto, moglo je da se desi da danas budem u Kini i da igram za neki od njihovih timova... Srećom, ostao sam, jer nije sve zavisilo od mene. Da sam otišao, ko zna čiju bih mrežu pogađao, Barsinu sigurno ne bih. Zamalo da se vratim u Zvezdu, taj period me posebno opterećivao, jer ništa tu nije zavisilo od mene. Ipak, ostao sam na pravom mestu, u pravo vreme, kao na terenu protiv Katalonaca. Ispostavilo se da smo time svi na dobitku", rekao je Lekić za "Večerne novosti".

Bivši napadač Crvene zvezde je reako da navija za Real, ali da Barselona igra bolji fudbal.

"Ja sam fan Reala, tako da će mi biti drago ako trofej ode na "Santjago Bernabeu", ali moram da priznam da Barselona igra bolji fudbal i da je bolji tim. Ipak, deluje mi da su njeni igrači neuporedivo motivisaniji kada igraju derbije i velike mečeve u Ligi šampiona, dok im na ovim manjim nedostaje žara, kao da misle da će svojom pojavom na terenu obezbediti pobedu. Real je gladniji trofeja, zato mislim da će na kraju doći do titule, mada je daleko još kraj prvenstva".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.