Lekić: Rusija je najjača ekipa na EP, ali...

Izvor: Mondo, 06.Dec.2018, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekić: Rusija je najjača ekipa na EP, ali...

Rukometašica Srbije kaže da je naredni rival na EP favorit za zlato, ali da u našem timu svi "veruju u sebe i svoj kvalitet".

Rukometašice Srbije posle dobro obavljenog posla u prvom delu Evropskog prvenstva u Francuskoj, spremaju se za drugu fazu.

Osim Srbije u novoformiranoj grupi I su i selekcije Rusije, Francuske, Švedske, Danske i Crne Gore.

"Čeka nas teška grupa, ali najvažnije je da imamo mir, niko nije euforičan, atmosfera je onakva kakva >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bi trebalo da bude. Tu je i samopouzdanje, jer vidimo da smo na dobrom nivou. Verujemo u sebe i bićemo u potpunosti spremne za tu bitku", rekla je Andrea Lekić.

Prvi rival Srbije biće reprezentacija Rusije.

Andrea Lekić kaže najjači rival.

"Rusija je najjača reprezentacija. Šta reći o aktuelnom olimpijskom šampionu, glavni favoriti su za zlatnu medalju, jer je Norveška oslabljena na ovom prvenstvu. Apsolutni su favoriti, nećemo da pretimo, ali to može biti i naša šansa", navela je srpska igračica.

Srbija je prenela dva boda u drugu fazu, a Rusija četiri.

Andrea Lekić je rekla da je Rusija brza ekipa koja igra moderno, da će biti mnogo trčanja i žestokih duela, kao i da srpski tim mora da igra dobru odbranu.

"Oslanjamo se na fanatičnu odbranu. Sa nivoom iz meča sa Danskom možemo svakome da pariramo!".

"Makeeva i Sen, dva centralna igrača odbrane, udvajaju blokersku zonu. Mnogo su orijentisane na blok, vrlo često ima prostora za pivotmena. To bismo mogle da koristimo, jer su često u dvojnom bloku. Managarova krade loptu, moramo da imamo mnogo pasova na krila, kako bismo primirili te krajnje igrače. To rade vrhunski, uigrane su perfektno. Kuznjecova je vrhunsko krilo, pravo trkačko, moja bivša saigračica iz Vardara. Ali mi verujemo u sebe i svoj kvalitet".

Ona je rekla da je turnir u Francuskoj izjednačen, ali i da je drugi deo žreba lakši od onog u kome je njena reprezentacija.

"Crna Gora dolazi bez bodova u Nant, a bilo bi interesantno videti ih u drugom delu i kakve bi rezultate tamo ostvarili. Holandija nije igrala protiv ozbiljnih rivala do sada, Rumunija je pobedila Norvešku, ali to nisu Norvežanke na koje smo navikli. Ruskinje su pokazale čvrstinu, igrale su protiv najtežih rivala i za sada izgledaju najozbiljnije", ocenila je Lekić.

Srbija i Rusija sastaće se u Nantu u subotu od 18 časova.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.