Leki: Oduvek smo verovali da možemo da prođemo

Izvor: B92, 30.Nov.2022, 20:01

Leki: Oduvek smo verovali da možemo da prođemo

Australija je napravila iznenađenje pobedom nad Danskom od 1:0 i tako se plasirala u osminu finala na Mundijalu u Kataru.

Strelac tog jedinog, zlata vrednog gola, bio je Metju Leki u 60. minutu susreta.

Sjajno je realizovao kontru Australije, doneo svom timu tri boda i veliko slavlje sunarodnicima.

"U tim momentima, kada ste u šansi, ne razmišljate previše. Sve se dešava jako brzo. Dobio sam sjajnu loptu. Ostao je još jedan igrač da ga prođem. Želeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam da presečem. On se vraćao unazad, ja sam pokušao da šutnem na drugu stranu. Nisko i jako. Golmanu je bilo teško da brani to, video sam samo kako lopta ulazi u mrežu, bio sam jako srećan i uzbuđen", opisao je Leki momenat odluke.

Po završetku susreta nastalo je neopisivo slavlje.

"Videli ste koliko je tu bilo emocija. Ponosan sam. Radili smo naporno, ovo mi je treći Svetski kup. Imao sam šanse i na prethodnim da postignem golove, ali nije se dalo. Ovo je možda jedan od najvažnijih golova kako za mene, tako i za ceo tim".

Malo ko je davao šanse Australijancima, ali su pokazali da se uz veru u spostvene snage može sve.

"Oduvek smo znali da imamo šanse. Verovali smo u to kao grupaa. Bilo je onih koji su sumnjali, ali smo verom, duhom na terenu pokazali ko smo na terenu. Tih 15 minuta na kraju bila je teška bitka. Nije više bilo važno šta bacaju na nas. Nismo primili gol. Ponosan sam, sada je na nama da se oporavimo. Imamo bar još jedan meč", zaključio je Leki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.