Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2021, 12:32

Lekcije jednog dečaka - šta je sve Fati odbio zbog Barselone

I koja je razlika između Mina Rajole i Žorža Mendeša...

U vreme kada silni milioni odnose prevagu u ključnim odlukama igrača, kreiraju fudbalsku mapu i samim tim bivaju presudan faktor u raspodeli snaga, situacije poput one u kojoj se našao Ansu Fati (18) pravo su osveženje. I gotovo da nema bitnog činioca u fudbalskom svetu, od običnog navijača do najviših funkcionera koji za takav potez neće pronaći reči poštovanja.

Pa šta je to uradio Ansu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Fati?

Momak kog Barselona vidi kao svoj najveći projekat i legitimnog naslednika Lionela Mesija - o čemu svedoči i dres s brojem deset koji je dobio - pre nekoliko dana stavio je paraf na novi višegodišnji ugovor s posrnulim katalonskim velikanom i pored toga što je imao tri daleko bolje ponude za odlazak.

Fatiju je isticao ugovor, nudili su mu ogromne cifre samo za potpis, pošto bi uskoro postao slobodan agent, međutim on je odlučio da ostane na Nou Kampu i nastavi da živi svoj dečački san. Barselona ga je "blindirala" izlaznom klauzulom postavljenom na MILIJARDU EVRA. No to je stara vest.

Novu su jutros plasirali španski mediji bliski Barsi, otkrivši kako su Fatija poslednjih meseci bezuspešno pokušavali da preotmu Pari Sen Žermen, Mančester Junajted i Liverpul.

Za Redse se kaže da su bili veoma zainteresovani krajem prošle godine, te da su preko posrednika nudili mladom asu duplo veću platu od one na koju je pristao potpisavši novi ugovor s matičnim klubom. Konkretna cifra se, međutim, ne navodi...

O Mančester Junajtedu reči je bilo i u septembru prošle godine. Tada je Žorž Mendeš došao na Nou Kamp i pred Đozepa Bartomeua stavio astronomsku ponudu od 150.000.000 evra. I pored ogromnih dugova odgovor je bio negativan, a slično je razmišljao i sam igrač. Nije želeo da ide, u potpunisti je podržao odluku uprave kluba.

Bližio se uporedo istek saradnje i Barseloni je pretio novi napad. Najžešći do tada. I došao je iz Pariza. Pre nego što je ušao u priču sa Lionelom Mesijem Pari Sen Žermen je, tvrdi Mundo deportivo, ponudio Ansuu Fatiju samo za paraf 30.000.000 evra i 15.000.000 neto po sezoni?!

Fati nije mnogo razmišjao. Odgovor je ponovo bio - NE!

"Da je Žorž Mendeš tip agenta Mina Rajole verovatno bi odavno započeo aukciju za svog štićenika. Ali Mendeš je uvek mislio da za Fatija nema boljeg kluba od Barselone. Da je porodica Fati razmišljala o novcu, a ne o karijeri, odlučili bi se za neku od boljih ponuda. Međutim Ansu je rekao: "samo Barsa", stoji u tekstu katalonskog dnevnika.

Sa takvim stavom, s takvim razmišljanjem, 18-godišnji naslednik Lea Mesija ima ozbiljne šanse da dogura tamo gde ga mnogi vide - na vrhu.

"Smiren sam, znam da mogu da doprinesem timu. Broj 10 mi ne predstavlja nikakav pritisak već motivaciju. Niko neće biti kao Leo, ili kao Pujol i Ćavi. Ja ću ići svojim putem. Mogao je desetku da dobije i neku drugi igrač, ali srećom red je došao na mene. Veoma sam zahvalan kapitenima što su mi je ponudili".

Ni sam Fati ne krije da su veće ponude postojale, ali da ih nije razmatrao...

"Od prvog dana sam rekao svom agentu da mi je primarna želja da ostanem ovde. Možda sam imao bolje ponude, ali mi je uvek bilo jasno da želim da rastem i uspem ovde".

Kako je lako zadobiti navijače...

Zar ne?

Ne samo Barselonine. Zbog ovakvih stvari stiče se naklonost čitavog fudbalskog sveta.

Besplatna lekcija jednog dečaka.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.