Izvor: Blic, 02.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekcija

Lekcija

Efes - Gudjer 3:0. Domaća Super liga je na startu nadmašila regionalno takmičenje. Lavovi su pobedom nad Budućnosti (87:81) napravili veliko iznenađenje, malo manje od trijumfa Hemofarma nad Crvenom zvezdom (85:83) u 'Pioniru', dok je Partizan lako prošetao Lovćenom (92:69). Meč Vojvodina - Refleks odložen je za 7. april.

Na tri utakmice ukupno 5.500 gledalaca, skoro kao i na fudbalskom meču reprezentacija Scg i Norveške. Za razliku od duela na 'Marakani', >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na košarkaškim susretima je imalo šta da se vidi.

Milovan Stepandić

Trener bez angažmana:

- Trijumf Efesa pokazuje da sam bio u pravu, kada sam se protivio Jadranskoj ligi i to me raduje, jer možemo da napravimo dobro takmičenje. Nadmetanje sa naših 10 ili 12 ekipa bi bilo mnogo kvalitetnije i posećenije. Ovako imamo nelogičnost da su nam klubovi najviše oštećeni, jer su sezonu završili 20. marta, a Mašinac na utakmicu baraža za opstanak mora da čeka mesec dana. Vrščani su dobro parirali agresivnoj igri crveno-belih, koja je bila na ivici faula, kasnije je otupila napade i iskustvom Hendersona i Topića su zasluženo slavili, što nije veliko iznenađenje, jer Zvezda posle osvojenog Kupa ušla rasterećeno. Podgoričani su malo potcenili Lavove, koji su samim plasmanom u Super ligu napravili izvanredan uspeh. Ispunjenjem ambicija sada igraju za sebe, opušteno, pa će i oni i Lovćen verovatno još nekom od favorita 'otikinuti' po neku pobedu. Cetinjani sa pojačanjima Čarapićem i Vukosavljevićem ne mogu za dva dana da dođu do očekivanog kvaliteta u Gudjer ligi, dok je Partizan broj jedan za osvajaje titule.

Dejan Radonjić

Plejmejker Vojvodine:

- Start takmičenja je pokazao da se ova liga nalazi u samom evropskom vrhu. Poseta je mogla da bude malo veća, ali kada se bude 'zakuvavalo' i dvorane će biti punije. Šest timova se izdvaja kvalitetom, a za šampionsku krunu odlučivaće trenutna inspiracija. Lavovi su napravili veliko iznenađenje, ne sme se zanemarivati njihova odlična igra, s druge strane očekivao sam slavlje Budućnosti na premijeri. U 'Pioniru', duelu bez favorita, bilo je tvrdo i prenervozno, a Hemofarm je zasluženo dobio. Partizan je opravdao ulogu bolje ekipe od Cetinjana. I. Velimirović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.