Lekcija domaćina

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Okt.2010, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekcija domaćina

Te­ren: U Jo­sip­do­lu; Gle­da­la­ca 100; Strel­ci za Sr­bi­ju: Mi­lo­sa­vlje­vić i Ka­por po pet po­e­na.
SR­BI­JA: Jok­si­mo­vić, Si­mo­no­vić, Đu­kić, Mi­ćić, Ri­stić, Pe­tro­vić, Mi­lo­sa­vlje­vić, Jan­ko­vić, Ži­va­nov, Đor­đe­vić, Voj­vo­dić, Or­lo­vić, Ba­jić, Sre­te­no­vić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Ka­por, Vu­ko­vić, Mar­tić, Br­kić, Ar­sić
U fi­nal­noj pro­ve­ri pred meč sa Slo­ve­ni­jom, re­pre­zen­ta­ci­ja Sr­bi­je je po­ra­že­na na go­sto­va­nju od Hr­vat­ske 44:10.
Hr­va­ti su oprav­da­li ulo­gu fa­vo­ri­ta, a po­sao im je uto­li­ko bio olak­šan jer su go­sti bi­li de­set­ko­va­ni. Se­lek­tor Sa­vić ni­je mo­gao da ra­ču­na na go­to­vo ce­lu start­nu po­sta­vu i za­to je bio pri­nu­đen da im­pro­vi­zu­je. Iz­veo je iz­u­zet­no mla­du eki­pu, sa par is­ku­sni­jih igra­ča. Rag­bi­sti Sr­bi­je su, i po­red to­ga, pru­ži­li so­li­dan ot­por, a stva­ri će si­gur­no bi­ti dru­ga­či­je ka­da se kom­ple­ti­ra­ju re­do­vi.
  U pr­vom po­lu­vre­me­nu Sr­bi su do­sta gre­ši­li, ali su i po­red to­ga ima­li ak­ti­van re­zul­tat. U tom in­ter­va­lu smo ipak po­sti­gli esej pre­ko Mi­lo­sa­vlje­vi­ća, a Ka­por je pri­do­dao još dva po­e­na. U dru­gom po­lu­vre­me­nu smo igra­li još bo­lju od­bra­nu, ali u na­pa­du ni­je sve funk­ci­o­ni­sa­lo naj­bo­lje.
- Hr­va­ti su is­ko­ri­sti­li na­še gre­ške, ali sam za­do­vo­ljan jer je na­ša mla­da eki­pa po­ka­za­la ka­rak­ter. Utak­mi­ca je ima­la za cilj da nam po­ka­že sla­bo­sti ko­je tre­ba ko­ri­go­va­ti za meč sa Slo­ve­ni­jom. Sve u sve­mu za­do­vo­ljan sam, a na­dam se da će­mo bi­ti pra­vi on­da ka­da bu­de naj­va­žni­je – ni­je ne­za­do­vo­ljan se­lek­tor Sr­bi­je Ne­delj­ko Sa­vić.
Se­lek­tor oče­ku­je da re­pre­zen­ta­ci­ja bu­de kom­plet­na za utak­mi­cu sa Slo­ve­ni­jom, ko­ja će bi­ti da­le­ko va­žni­ja ne­go što je to bio test u Jo­sip­do­lu. Utak­mi­ca sa Slo­ve­ni­jom, u okvi­ru Evrop­skog Ku­pa Na­ci­ja di­vi­zi­ja 2B, igra se 23. ok­to­bra u Lju­blja­ni.
V. Ve­sić

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.