Lekcija Astralisa u finalu CS:GO Majora

Izvor: B92, 04.Mar.2019, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekcija Astralisa u finalu CS:GO Majora

Večeras se odigralo i veliko finale prvog CS:GO Majora u 2019. godini, pa iako smo se potajno nadali da će Ence pružiti veći otpor, Astralis je održao lekciju mladoj ekipi iz Fisnke.

Izvor: RUR Esports

Finale je otvoreno na Trainu, mapa na kojoj je Ence najbolji i mapa na kojoj su do sada bili neporaženi. Ipak, kada igrate protiv Astralisa, to više ništa ne znači. Prvo poluvreme danska ekipa osvaja, rezultatom 11-4. Iako je to solidna prednost pred zamenu strana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ence nam je do sada nerekto pokazivao da su i više nego sposobni da nadoknade razliku na jačoj CT strani, ali ovoga puta ništa nisu mogli, osim da umanje razliku. Pet rudni na T strani, bilo je dovoljno Astralisu da osvoji prvu mapu sa 16-11.

Nakon toga dolazi Inferno, još jedna mapa na kojoj je Astralis već duže vreme bez poraza. Na ovoj mapi, Ence je izgledao potpuno bespomoćno. Danci osvajaju 14 rundi u prvom poluvremenu na slabijoj T strani, pa je u drugom poluvremenu bilo samo pitanje vremena, kada će ovaj duel privesti kraju. Iako je Ence osvojio uvodne tri runde, navijači Astralisa nisu dugo čekali da vide svoje momke kako podižu svoj treći Major trofej i drugi uzastopni.

Astralis je ekipa koja taktički izgleda moćno, a ono što je najbitnije, vidi se da ovi momci uživaju u onome što rade. Iako možemo reći da su Device i Dupreeh, glavna dva člana ove ekipe, kada su u pitanju fragovi, važno je napomenuti, da je svako od ovih 5 momaka na samom vrhuncu, kada je individualno znanje u pitanju. Svi ovi faktori čine ovu petorku, najboljom CS:GO ekipom svih vremena i veliko je pitanje, da li će ih iko ikad nadmašiti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.