Lekari optuženi za smrt Morosinija

Izvor: Press, 28.Mar.2013, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari optuženi za smrt Morosinija

Morosini, koji je bio na pozajmici iz Udinezea, kolabirao je i umro tokom meča protiv Peskare 14. aprila, a utvrđeno je da je uzrok smrti srčani udar.

Kasnije je utvrđeno da je Morosini imao urođenu srčanu anomaliju.

Trojica sudija danas su za smrt Morosinija okrivili lekare oba kluba, jer nisu imali defibrilator i nisu mu na vreme pružili prvu pomoć.

Morosini je pao na travu u 31. minutu utakmice italijanske druge lige, koja je potom prekinuta, a igraci oba >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tima uplakani su napustili teren.

Kasnije se ispostavilo da je 25. godišnji Morozini imao tri vezana. srčana udara.

Lekarski tim ušao je na teren tek posle šest minuta od trenutka pada Morosinija na travu.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Lekari krivi za smrt fudbalera

Izvor: RTS, 28.Mar.2013

Italijanski sud okrivio je lekare Livorna da su odgovorni za smrt fudbalera tog kluba Pjermarija Morosinija. Nesrećni fudbaler preminuo je na meču protiv Peskare u aprilu prošle godine, a lekari su krivi jer nisu imali defibrilator da mu na vreme pruže pomoć. ..Skoro godinu dana nakon smrti fudbalera...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.