Lekar uzburkao strasti u Bundesu: Morao je da prelomi u 100. minutu - penal ili ne?

Izvor: B92, 06.Maj.2023, 15:22

Lekar uzburkao strasti u Bundesu: Morao je da "prelomi" u 100. minutu - penal ili ne?

Kada se sve sabere i oduzme doktor Jelenbek je ipak postupio ispravno u 100. minutu dosudivši najstrožu kaznu za Šalke koji je pobedom isplivao iz opasne zone

Buran meč odigrali su u petak Majnc i Šalke u okviru Bundeslige, koji je trajao 102. minuta. Tim iz Gelzenkirhena je na vrhuncu drame, u 100. minutu, uspeo da se izbori za jedanaesterac iz kojeg je i profitirao - golom Mariusa Bultera za pobedu od 3:2.

Šalke je ovim trijumfom izašao iz zone ispadanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ekipi Majnca je ovo bio drugi uzastopni poraz tako da su posustali u borbi za jedno od mesta koje vodi u Evropu, otud i pojačan gnev u tabpru domačina, a koji je usmeren - na doktora!

Iz tabora Majnca za ovakav epilog krive glavnog arbitra Matijasa Jelenbeka, po profesiji lekara, koji je nakon VAR pregleda utvrdio da je bilo elemenata za najstrožu kaznu, koju je na kraju i dodelio gostima.

"Skandal.Očigledno pogrešna odluka", još vruće glave komentarisao je (ne)spornu odluku sudije trener Majnca Bo Svenson odmah posle meča. Bio je ljut, nije birao reči, zbog čega se i izvinio svima na konferenciji za medije, ali je i ostao pri stavu da penala nije bilo.

Međutim, ako se pogleda situacija, jasno je da je njegov igrač vukao igrača Šalkea za dres dok je ovaj pokušavao da se što bolje pozicionira čekajući loptu. Ako bi Svenson trebalo da bude ljut na nekoga, to je definitivno njegov igrača Antoni Čaći a ne sudija.

Pogledajte i sami tu situaciju.

U Nemačkoj je praksa da sudije mogu da komentarišu određene situacije posle utakmica pa je tako Doktor Jelenbek dao svoje viđenej trenutka koji je definitivno obeležio burnu utakmicu.

"Ja sam gazda na terenu i uvek želim da proverim da li su moje odluke ispravne. i zbog činjenice da je meč bio od velike važnosti želeo sam da iskoristim mogućnost i proverim situaciju. Sve je bilo jasno, bilo je povlačenja. Prema mom mišljenju, a posle pregledanog snimka, bio ej to penal za Šalke" - rekao je Jelenbek.

On je takođe dodao da nije uočio momenat povlačenja igrača Šalkea pred golom Majnca, te da je proverio tek kada mu je iz VAR sobe sugerisano da je bilo elemenata za prekršaj i najstrožu kaznu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.