Lejver kup - revija u ATP kalendaru

Izvor: Mondo, 24.Maj.2019, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lejver kup - revija u ATP kalendaru

Egzibioni turnir tima Evrope protiv ekipe sveta uvršten je u zvanični kalendar ATP tura

Lejver kup, egzibioni turnir, ustanovljen 2017. godine, zvanično je uvršten u kalendar ATP tura, ali se na njemu neće osvajati bodovi.

Revijalni turnir ubuduće će pomagati ATP u marketinškom smislu i promociji turnira, a obezbediće i sudije i trenere.

Lejver kup, za čije je osnivanje najzaslužniji Rodžer Federer, je egzibicija na kojoj snage odmeravaju ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Evrope protiv tima sveta.

"Sjajno je što će Lejver kup biti deo ATP tura, kome sam posvetio više od 20 godina života. Ovo partnerstvo je divan primer kako teniska porodica može da se ujedini u promociji i rastu sporta koji svi volimo", rekao je Federer.

Takmičenje nazvano po australijskoj teniskoj legendi Rodu Lejveru, premijerno je odigrano 2017. u Pragu, dok je prošle godine održano u Čikagu.

Ove godine igraće se u Ženevi, od 20. do 22. septembra.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.