Lejver kup: Poraz Đokovića i Federera u dublu

Izvor: RTS, 22.Sep.2018, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lejver kup: Poraz Đokovića i Federera u dublu

Srpski teniser Novak Đoković i Švajcarac Rodžer Federer prvi put su igrali zajedno ali i izgubili od Džeka Soka (SAD) i Kevina Andersona (JAR) sa 6:7 (5:7), 6:3, 10:6 na Lejver kupu u Čikagu.
Osvajači ukupno 34 grend slem titule oduševili su 16.000 navijača u Junajted centru, a najveći smeh i aplauz izazvao je Đoković kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nehotice pogodio Federera lopticom u leđa.

Na kraju, Sok i Anderson su slavili posle preokreta u supertajbrejku i na 1:3 smanjili zaostatak Tima sveta protiv Tima Evrope u revijalnom duelu.
Prethodno su sva tri duela dobili Evropljani, Dimitrov je bio bolji od Frensisa Tijafoa, Kajl Edmund od Soka, a David Gofan od Dijega Švarcmana.
Grigor Dimitrov (Bugarska) – Francis Tijafo (SAD) 6:1, 6:4;
Kajl Edmund (Velika Britanija) – Džek Sok (SAD) 6:4, 5:7, 10:6;
David Gofan (Belgija) – Dijego Švarcman (Argentina) 6:4, 4:6, 11:9.
Tim koji prvi sakupi 13 poena (od mogućih 24) je pobednik.

Lejver kup je neformalno ekipno takmičenje u tenisu koje je prošle godine zajedno sa Rodom Lejverom pokrenuo Rodžer Federer. Prvi duel selekcija sveta i Evrope odigran je prošle godine u Pragu, ove sezone igra se u Čikagu.
Lejver kup je na programu od 21. do 23. septembra u Junajted centru.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković pogodio Federera u baš nezgodno mesto VIDEO

Izvor: B92, 22.Sep.2018

Novak Đoković i Rodžer Federer izgubili su prvi dubl koji su igrali zajedno u karijerama, a taj duel obeležio je i zanimljiv detalj u prvom setu...Đoković i Federer, koji nastupaju za "Tim Evrope" u Lejver kupu, poraženi su od Kevina Andersona i Džeka Soka u drugom meču ovog egzibicionog takmičenja...

Nastavak na B92...

Poraz Đokovića i Federera na Lejver kupu

Izvor: Danas, 22.Sep.2018

Dubl u kojem su nastupili Novak Đoković i Rodžer Federer protiv Kevina Andersona i Džeka Soka pripao je protivničkom timu rezultatom 6:7 (5:7), 6:3, 10:6, prenosi RTS. Članak Poraz Đokovića i Federera na Lejver kupu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.