Lejkersi pobedili Finiks

Izvor: Politika, 27.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lejkersi pobedili Finiks

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su na domaćem terenu ekipu Finiks Sansa sa 122:115, što je timu iz Kalifornije deveta pobeda u poslednjih 11 utakmica Američke profesionalne lige (NBA). U noći između utorka i srede Lejkersi su porazili goste iz Arizone i tako došli do učinka od 18 pobeda i 10 poraza. Finiksu je ovo peti poraz u zadnjih osam utakmica, a trenutno imaju skor od 19 pobeda i devet poraza. Domaću ekipu predvodio je Kobi Brajant sa 38 poena, od kojih je 26 postigao u drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << poluvremenu utakmice. Plejmejker Lejkersa Derek Fišer dodao je 19 poena, a Lamar Odom 15 uz 14 skokova. Najefikasniji u redovima Finiksa bili su plejmejker Stiv Neš sa 24 poena i 14 asistencija, Amari Stodemajer sa 19, a Radža Bel i Šon Merion postigli su po 15 poena. Veteran Grent Hil, koji je letos stigao u redove ekipe iz Arizone, zabeležio je 14 poena.

Klivlend Kavalirsi pobedili su na domaćem parketu Majami Hit sa 96:82 i tako stigli do četvrte pobede u poslednjih 14 mečeva. Najzaslužniji za pobedu domaće ekipe bio je Lebron Džejms sa 25 poena, dok je Dru Guden dodao 18, a Danijel Gibson 16. Najefikasniji u ekipi sa Floride bio je bek gostiju Dvejn Vejd sa 22 poena.

Portland Trejlblejzersi uspeli su da poraze kod kuće Sijetl Supersonikse sa 89:75, što je 11. uzastopna pobeda domaće ekipe. Tim iz Oregona ostvario je najveći broj vezanih uspeha u ovoj sezoni NBA. Centar Portlanda Džoel Pržibilja imao je učinak od šest poena i čak 16 skokova, dok je najefikasniji u redovima Sijetla bio "ruki" Kevin Durant sa 23 poena.

Beta

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.