Lejkersi lako u Dalasu, Ajverson odlučio protiv Čikaga

Izvor: B92, 05.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lejkersi lako u Dalasu, Ajverson odlučio protiv Čikaga

U noći između četvrtka i petka u NBA odigrane su samo dve utakmice. Los Anđeles Lejkersi u Teksasu naneli su prvi poraz Dalas Maveriksima na domaćem terenu u ovoj sezoni rezultatom 114:103. 35 poena Alena Ajversona omogućilo je Filadelfiji tesnu pobedu 83:82 protiv Čikaga.

Dalas Maveriks - LA Lejkers 103:114

LA Lejkersi su pobedili na 46 od poslednjih 51 mečeva protiv Dalasa, a ovoga puta tim iz Teksasa nadigran je u sva četiri perioda igre. Odličan je bio Šakil O'Nil >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 25 poena i 19 skokova.

I ovoga puta u startnoj petorci Mavsa nije bilo Dirka Novickog, koji četvrtu uzastopnu utakmicu propušta zbog povrede zgloba.

Don Nelson je pokušavao na sve načine da trgne svoju ekipu, a posle prigovora sudijama isključen je na 7:03 do kraja treće četvrtine. Uz O'Nila istakao se i Kobe Brajant sa 32 poena.

Lejkersi su dobili 11 od poslednjih 12 mečeva, ukjučujući i tri uzastopna gostovanja.
U ekipi Dalasa Stiv Neš ubacio je ove sezone rekordnih 30 poena, dok je Antoan Voker postigao 24 poena uz 12 uhvaćenih lopti.

Filadelfija 76 - Čikago Buls 83:82

Ekipa Čikago je prošlog vikenda obavila trejd sa Torontom, u okviru kojeg su u Bulse stigli Antonio Dejvis, Džerom Vilijams i Kris Džefris. Novu petorku Reptorsi su promovisali u pobedi nad Filadelfijom u utorak, a izgledalo je da će i Bulsi nove igrače promovisati uz pobedu nad Siksersima.

Da tako ne bude potrudio se Alen Ajverson, koji je 14 od ukupno 35 poena na meču postigao u 3. četvrtini. Čikago je u tom periodu imao 11 poena prednosti. Odlučujuće poene po prvi put u karijeri uspešno je ubacio Alen Ajverson 47 sekundi pre kraja za konačni rezultat 83:82.

Samjuel Dalember postigao je 13 poena, a Ajverson je postigao rekord sezone sa 9 uhvaćenih lopti.

Derik Kolmen je uhvatio 11 lopti na prvom meču posle povrede kolena, ali van ekipe zbog povreda na ovom meču bili su Mark Džekson i Vili Grin.

Džamal Kroford je postigao 22 poena, a Kari je meč završio sa 16 koševa i 10 skokova, u osmom porazu Čikaga u 9 poslednjih mečeva. Novi trener Čikaga, Skot Skajls, počeo je sa dva poraza od kada je prošlog petka preuzeo ekipu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.