Lejk Luis, spust: Fankini pobedila

Izvor: B92, 03.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lejk Luis, spust: Fankini pobedila



Skijašice su, posle pauze od skoro mesec dana od prve trke, nastavile takmičenje za Svetski kup. Italijanka Elena Fankini ostvarila je u prvom spustu sezone prvu pobedu u karijeri.

Mlada Italijanka pobedila je, zahvaljujući odličnoj vožnji u donjem delu staze, veteranke Dorfmajster i Majsnicer, a u prvih pet našle su se i dve Amerikanke.

Nažalost, najjači utisak ostavio je težak pad druge italijanske skijašice, Lucije Rekija, koja je izgubila ravnotežu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i udarila u zaštitnu ogradu. Helikopterom je prebačena u bolnicu, ali je dobra vest da nije gubila svest.

U Lejk Luisu će se ovog vikenda voziti još dve trke, superveleslalom i spust.

Lejk Luis, spust:

1. Elena Fankini (Italija) .................... 1:49.33

2. Mikaela Dorfmajster (Austrija) ....... 1:49.43

3. Aleksandar Majsnicer (Austrija) ..... 1:49.61

4. Džulija Mankuzo (SAD) ................ 1:50.00

5. Lindzi Kildou (SAD) ...................... 1:50.05

6. Nadja Štiger (Švajcarska) .............. 1:50.23

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.