Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2021, 21:37

Leje probudio belgijskog diva: Standard slavio u uzbudljivom derbiju Valonije (VIDEO)

Novi strateg posle četiri utakmce na klupi kluba iz Liježa ima stoprocentan učinak

Mbaje Leje je definitivno Standardov alhemičar. Senegalski strateg probudio je belgijskog diva i ponovo od njega napravio tim za najviše domete što je klub iz Liježa potvrdio u Valonskom derbiju protiv Šarlroa u okviru 21. kola upisavši četvrtu pobedu (3:2) u isto toliko utakmica pod njegovom komandom.

Uzdrmani Standard od dolaska novog šefa stručnog štaba savladao je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Beveren (3:1), Serkl Briž (1:0) i Mehelen (4:0), a seriju je nastavio nanevši četvrti uzastopni poraz Šarlroi.

Raspoloženi i motivisani gosti dva puta su uspevali da nadoknade zaoastatak golovima Mamadua Fala, ali je treći pogodak Standarda u 80. minutu konačno slomio Šarlroa i doneo domaćinu bodove kojima je iskoristio remi Anderlehta i izbio na četvrtu poziciju.

Mrežu rivala načeo je Žoao Klaus udarcem glavom posle centaršuta sa leve strane u 13. minutu. Minimaln prednost Standarda bila je na snazi do 30. minuta kada je Botaka posle slaloma na desnom boku poslao loptu na drugu stranu gde je Fal sjajno zahvatio i neodbranjivo poslao pod prečku.

Na reakciju tima iz Liježa čekalo se samo osam minuta, a novo vođstvo domaćinu doneo je Balikviša, dok je gro posla obavio Lestin koji je upisao drugu asistenciju na utakmici.

Novi restart u režiji Fala viđen je u 65. minutu kad je Senegalac dočekao loptu Nikolsona na drugoj stativi i rutinski je pretočio u pogodak.

Uprkos borbenom izdanju gostiju, zaslužena tri boda Standardu u 80. minutu doneo je Muleka koji je glavom uspeo da lobuje golmana Šarlroe i tako na veoma atraktivan način potpiše desetu ovosezonsku pobedu Standarda.

Sa druge strane, Šarlroa posle 23 kola ima po deset pobeda i poraza, uz tri remija.

BELGIJA 1 - 21. KOLO

Petak

Anderleht - Beveren 0:0

Subota

Mehelen - Epen 3:0 (1:0)

/Hairemans 26, Mrabti 47, De Kamargo 74/

Kortrajk - Serkl Briž 1:2 (1:2)

/Makarenko 45 - Ugbo 23, Pavlović 28/

Sint Trojden - Muskron 0:2 (0:1)

/Cirani 33, Mohamed 88p/

Antverpen - Ostende 1:2 (1:1)

/Gerkens 15 - Sakala 35, Kvasina 85/

Nedelja

Klub Briž - Genk 3:2 (1:2)

/Dost 7, Vormer 65, Mehele 77 - Ito 24, Toma 34/

Varegem - Beršot 0:3 (0:0)

Standard - Šarlroa 3:2 (2:1)

/Klaus 13, Balikviša 38, Muleka 80 - Fal 30, 65/

20.45: (3,80) Leven (3,60) Gent (1,95)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Leje probudio belgijskog diva: Standard nastavio niz pobeda u uzbudljivom derbiju Valonije (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2021

Novi strateg posle četiri utakmce na klupi kluba iz Liježa ima stoprocentan učinak..Mbaje Leje je definitivno Standardov alhemičar. Senegalski strateg probudio je belgijskog diva i ponovo od njega napravio tim za najviše domete što je klub iz Liježa potvrdio u Valonskom derbiju protiv Šarlroa...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.