Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2020, 14:55

Legija se "vadi" za bruku, Visli ne treba penal, Rakov se raduje Gdanjsku

Tri interesantne utakmice danas u Ekstraklasi

Nije bilo iznenađenja na premijernim susretima Ekstraklase, a ne očekuju se ni danas. Gornjik i Zaglebje izašli su juče na kraj sa novajlijama Stalom, odnosno, Vartom, dok se u subotnjem programu očekuju mečevi ekipa čije su ambicije velike. Lopta će se zakotrljati u Gdanjsku, a zatim će nas voditi kroz Krakov do kraja u Varšavi.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Lehija dočekuje Rakov, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a prošlogodišnji pridošlica u Ekstraklasu definitivno ima pozitivne asocijacije na tim iz Gdanjska (15.00). U oba meča protekle godine pobedio je tim iz Čestohove. Sa istom namerom igrači trenera Mareka Papsuna otići će na teren stadiona u Gdanjsku, posebno jer su se povoljno predstavili u meču sa Legijom, ali su morali da progutaju gorku pilulu poraza (1:2).

Posle prvog kola, Lehija je jedna od samo dve ekipe koje još nisu primile nijedan gol - isto može da se kaže još samo za Šljonsk. Za ovo je zaslužan golman Dušan Kucijak, koji je sačuvao mrežu u gostima protiv Varte iz Poznanja. Sada će se tim iz Gdanjska oslanjati na slovačkog golmana, a oči će biti uprte i u ofanzivca Lukaša Zvolinskog. Napadač je u 2020. pogodio mrežu osam puta, što ga čini najefikasnijim Poljakom u šampionatu u pomenutom periodu.

Teško je očekivati dosadu od Rakova. Ovaj tim dvanaest puta zaredom nije zabeležio nerešen rezultat bez golova, deset mečeva nije delio bodove sa rivalom, a na šest susreta svaki put su postignuta najmanje tri gola.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Šljonsk na megdan Visli u Krakov dolazi u boljem raspoloženju (17.30). Tim iz Vroclava je na otvaranju turnira bacio na kolena Pjast, dok je Visla na svoj račun dodala samo bod posle remija sa Jagjelonijom.

Zanimljivo je da je Ahilova peta ekipe iz Krakova - penal. Visla nije mogla da pretvori u gol nijedan od poslednja tri jedanaesterca koja su joj dosuđena. Bela zvezda će, dakle, radije da juri gol iz igre, i da se uzda u svog talentovanog napadača Aleksandera Buksu pogoditi mrežu, a jedna od opcija je i crnogorski špic Fatos Bećiraj.

Nakon što su u julu izgubili borbu za evropske pozicije, u Vroclavu sada ne žele ni na trenutak da se opuste, kako ne bi dospeli u sličnu situaciju. I mada je Šljonsk zabeležio tri poraza zaredom na strani, Krakov mu je protekle godine ostao u lepom sećanju, a ujedno i Visla jedan od omiljenih rivala. Pobedio ju je 30 puta, najviše od drugi timova u najjačem rangu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Za kraj, Legija ima posla sa Jagjelonijom (20.00). Domaćin ovog okršaja sigurno će izaći na teren sa željom da se rehabilituje posle poraza od Omonije od 0:2 u sredu, koji je blokirao njegov put u grupnu fazu Lige šampiona. U tom cilju pokušaće ekipa trenera Aleksandra Vukovića da savlada Jagu, sa kojom tim iz Varšave ima sedam remija u poslednjih pet sezona.

Legionari se uzdaju u Lukinjasa. Brazilac je u prvom kolu imao najuspešnije centaršuteve (četiri) i najuspešnije driblinge (deset) u ligi. Sa druge strane, Jagjelonija je u vrhu kada su brzinske sposobnosti u pitanju. U meču sa Vislom iz Krakova zabeležila je čak 109 sprintova, što je drugi najbolji rezultat u ligi.

POLJSKA 1 - 2. KOLO

Petak

Zaglebje - Varta 1:0 (0:0)

Stal Mjelec - Gornjik Zabže 0:2 (0:1)

Subota

15.00: (2,55) Lehija (3,25) Rakov (2,80)

17.30: (2,65) Visla Krakov (3,10) Šljonsk (2,80)

20.00: (1,55) Legija (4,00) Jagjelonija (6,25)

Nedelja

12.30: (1,90) Pjast (3,40) Pogon (4,30)

15.00: (3,05) Podbeskidzje (3,25) Krakovija (2,40)

17.30: (1,40) Leh (4,50) Visla Plock (8,50)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.