Legija ISPALA!

Izvor: Mondo, 16.Avg.2018, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legija ISPALA!

Poljski šampion eliminisan od rivala iz Luksemburga!

Foto: Guliver/Getty images/EuroFootball

Drugu godinu zaredom poljski šampion neće igrati grupnu fazu evropskih takmičenja.

Varšavska Legija ponovo je razočarala svoje navijače, koji su se nadali Ligi šampiona, a ostali su i bez Lige Evrope.

Luksemburški Didelanž iznenadio je Poljake pobedom 2:1 u prvom meču, da bi u revanšu izborio remi 2:2 - zapravo je Legija ta koja je opet "jurila" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rezultat (0:2) - za istorijski uspeh i plasman u plej-of Lige Evrope.

DIDELANŽ -  LEGIJA 2:2 (2:1)


/Štumf 7, Stelvio 17 - Kante 33, 88/

Baš kao i protiv Spartaka iz Trnave pre nekoliko nedelja u kvalifikacijama za Ligu šampiona, fudbaleri Legije morali su da se vade u revanšu, ali i ovaj put to nisu uspeli.

Didelanž je već nakon 17 minuta igre vodio golovima Štumfa i Stelvija. Gosti su međutim, uspeli da se povrate iz šoka i pogotkom Kantea u 33. minutu smanje na 1:2.

Šampion Poljske, kojeg je pred ovaj meč preuzeo portugalski strateg, nekadašnji trener Crvene zvezde - Rikardo Sa Pinto, pritiskao je i uspeo da u finišu stigne do izjednačenja, a strelac je ponovo bio Kante. Vremena za preokret, ipak, nije bilo...

Didelanž će tek drugi put u svojoj istoriji igrati plej-of za Ligu Evrope.

Pre pet godina na korak od grupne faze zaustavio ih je Hapoel iz Tel Aviva, a ovoga puta protivnik će im biti rumunski Kluž

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.