Legendarni Tedi Šeringem najavio kraj karijere

Izvor: Blic, 01.Mar.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legendarni Tedi Šeringem najavio kraj karijere

Engleski fudbaler Tedi Šeringem najavio je danas da će na kraju sezone okončati svoju 26 godina dugu igračku karijeru.

Šeringem u aprilu puni 42 godine, a karijeru će završiti u Kolčester junajtedu, timu iz engleske druge lige u koji je prešao prošle godine.

"Posle dugačke i zabavne karijere, odlučio sam da će ova sezona biti moja poslednja. Proveo sam fantastično vreme i želim da se zahvalim svima koji su doprineli mojoj karijeri i pomogli mi tokom puta", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je Šeringem.

Napadač je rekao da ne razmišlja o poslu trenera.

"Nemam planova da pređem u trenere, ali fudbal je uvek bio moj život i nadam se da ću mu se vratiti u nekom trenutku u budućnosti", kazao je on.

Šeringem je 51 put igrao za reprezentaciju Engleske i postigao je 11 golova. U nacionalnom timu debitovao je 1993. godine protiv Poljske, a završio je protiv Brazila 2002. godine.

Karijeru je počeo u Milvolu 1982. godine, a posle je igrao u Notingem forestu, Totenhemu, Mančester junajtedu, ponovo Totenhemu, Portsmutu, Vest Hemu i Kolčesteru.

Sa Mančesterom je 1999. godine osvojio trostruku krunu, a u finalu Lige šampiona postigao je izjednačujući gol u nadoknadi vremena protiv Bajerna iz Minhena, da bi trijumf "đavolima" doneo Ole Gunar Solskjer minut kasnije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.