Legendarni Luis Skola produžio karijeru

Izvor: RTS, 27.Jun.2020, 19:09

Legendarni Luis Skola produžio karijeru

Legendarni argentinski košarkaš Luis Skola odlučio se da nastavi karijeru i potpisao je ugovor sa Varezeom. To znači da postoji šansa da Argentinac zaigra za reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Tokiju koje su odložene za sledeću godinu, prenose italijanski mediji.
Legendarni četrdesetogodišnji argentinski košarkaš Luis Skola je početkom meseca raskinuo ugovor sa Olimpijom iz Milana istakavši da razmišlja o prestanku igračke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << karijere iako bi voleo da odigra još jedne Olimpijske igre sa reprezentacijom svoje zemlje.

Skola nije obnovio ugovor sa Olimpijom uprkos odličnim rezultatima tokom protekle sezone, jer je konstatovao da mu je tempo igre u Evroligi previše naporan. 
Luis Skola je tokom bogate karijere igrao za Tau Keramiku, u kojoj se zadržao do 2007. kada je prešao u NBA ligu i igrao za Hjuston Rokitse, Finiks Sanse, Indijana Pejserse, Toronto Reptorse i Bruklin Netse, pre selidbe u Kinu na dve sezone i povratka u Evropu pre godinu dana.
Produžavanjem karijere u sastavu Varezea postoji šansa da Argentinac zaigra za reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Tokiju i da na njima okonča sjajnu igračko karijeru.
Tokom dve decenije bio je jedan od glavnih igrača nacionalnog tima koji je predvodio do zlata na Olimpijskim igrama u Atini 2004. Skola sa reprezentacijom ima još i jednu olimpijsku bronzu i dva svetska srebra.
Sada će igrati za klub Varezea koji je u svojoj istoriji čak deset puta bio šampion Italije, imaju i 5 titula Evrolige, Kup Rejmonda Saporte, Kup Koraća, FIBA Evrokup, a trener u "zlatnim danima" im je bio i čuveni "Profesor" Aleksandar Nikolić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Odluka je pala, Luis Skola nastavio karijeru, evo i gde!

Izvor: Sportske.net, 27.Jun.2020

Luis Skola se odlučio da nastavi karijeru...Iako je govorio da će sigurno nastaviti karijeru i nakon ove sezone, poslednjih meseci se Luis Skola premišljao...Ipak, 40-godišnji košarkaš je doneo odluku...Nakon raskida ugovora sa Milanom, Argentinac je odlučio da zaigra za Vareze...Njegov cilj je...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.