Legenda već preuzela Špance: Za početak - večera

Izvor: Mondo, 13.Jun.2018, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legenda već preuzela Špance: Za početak - večera

Čuveni španski fudbaler seo je na klupu reprezentacije tokom Mundijala.

Foto: Guliver/Getty images/Manuel Queimadelos Alonso Đulen Lopetegi i Fernando Jero

Posle iznenadnog odlaska Đulena Lopetegija sa klupe Španije samo dan pre početka Svetskog prvenstva, novo rešenje je brzo pronađeno.

Novi šef stručnog štaba "furije" biće Fernando Jero (50), nekadašnja zvezda Reala i reprezentacije. On će sesti na klupu direktno sa funkcije direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << španske "A" selekcije.

Jero će u sredu obaviti i prvi trening sa reprezentativcima u Rusiji, a u 17.30 sati po srednjeevropskom vremenu obratio se javnosti na vanrednoj konferenciji za medije na stadionu u Krasnodaru".

"Ovde smo da se borimo da osvojimo Svetsko prvenstvo. Ovaj tim je uzbudljiv, imamo sjajnu šansu i to mora da nam bude glavni cilj. Što se mene tiče, posao mi je utakmica protiv Portugala. A, zatim sledeća, pa sledeća... Imamo navijače i čitavu naciju koji su uzbuđeni zbog Mundijala", rekao je Jero.

Španija će na Mundijalu nastupiti u Grupi B, u kojoj će igrati protiv Portugala, Maroka i Irana. Prvi protivnik Jerovog tima biće aktuelni prvaci Evrope, u petak, 15. jula u Sočiju.

Čuveni fudbaler imaće samo nekoliko dana da preuzme konce i da se snađe kako zna i ume. Nije potrebno naglašavati da je cilj njegove ekipe, saveza i nacije - osvajanje Mundijala.

Prema njegovim rečima, ekipa je dobro reagovala posle promene.

"Povratna informacija je bila zaista dobra. Ova grupa momaka se drži zajedno, sazreli su, večeras ćemo imati zajedničku večeru... Navikli su igrači da da treneri dolaze i odlaze. Znam da će dati sve što imaju", dodao je novi selektor Španije.

Jero je igračku karijeru završio 2005 u Boltonu, a trenerskim poslom bavio se od 2014. do 2017. U prvoj sezoni bio je asistent Karlu Anćelotiju kada je Zinedin Zidan otišao da preuzme Real Madrid "B", a u takmičarskoj 2016/17 vodio je Ovijedo.

Na funkciji direktora u španskom savezu u prvom mandatu bio je od 2007. do 2011. godine, a u tu fotelju vratio se prošlog novembra.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.